Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Любов в езерото на прокажените

ISBN: 954-8226-79-0; Поезия


Автор: Красимир Георгиев
Издателство: Фльорир
Търговец: ВНВ-Елит
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 145 мм.
Страници 84
Тегло: - гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
5.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Петата стихосбирка на Красимир Георгиев “Любов в езерото на прокажените” е плод на пътуванията на поета из Азия. Всъщност “Любов в езерото на прокажените” не е просто стихосбирка, по-скоро поетична експлозия, ваяние между лириката и абсурда. Ето как самият Красимир Георгиев определя творческото верую на книгата:
“Близо пет години бягах от поезията. Трудно беше, но не написах нито ред. Ядоха ме кучета и ме кълваха птици, но аз бягах и бягах. Обречен да бъда настигнат.
И ето, откачената муза отново ме яхна и започна да блудства с душата ми. Добре, казах си, ще ти дам да се разбереш! И си поставих няколко непосилни задачи. Първо – съдържанието да властва над Формата, образите да громят строфите, думите да разграждат редовете. Второ – темата да е невъзможна, идеята да е немислима, ситуацията да е абсурдна. Реки от мерена реч словославят птичките и пчеличките, слънчевите лъчи и храмовете на любовта – и аз съм писал подобни стихчета, но ако римата и ритъмът се блъскат години наред в главата ти, идва времето, когато трябва или да се измъкнеш от лудницата, за да запазиш главата си, или да влезеш по-дълбоко в тунела на поетичния хаос, да надскочиш мисълта си и да нахраниш чудовището на страстта и цинизма. Трето – да подправиш храната си със смърт, да станеш част от поетичните образи и да изживееш невъзможното. Това е най-трудното…”

Подобни продукти

Тунелът Тунелът Красимир Георгиев 10.00 лв.
Изживей ме Изживей ме Александър Иванов 12.00 лв.