Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Котаракът и Черният Нарцис

ISBN: 978-954-799-955-8; Книги-игри


Автор: Ал Торо
Издателство:
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 145 мм.
Страници 182
Тегло: 150 гр.
Твърди корици: Не
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

С възвръщането на интереса към книгите игри в световен мащаб, на българския пазар също започнаха да се появяват нови книги-игри. Представяме ви първата книга от поредицата за Котарака, написана от Ал Торо. Поредицата обещава да става все по-дарк и все по-фентъзи с всяка изминала книга.
Очаквайте и в електронен вариант скоро!

В Книжна борса ИСКЪР може да закупите книгата на едро и дребно. Търговец
БГкнига

За поредицата:
Ч
ерният нарцис е първата книга от поредицата за Котарака, като до момента историята за него е запланувана в шест големи книги-игри и съпътстващи ги разкази-игри. Книгите ще следят неговата основна история, а разказите – най-често отделни случки или мисии. Главният герой в тези приключения е момче, загубило родителите си като съвсем малко, впоследствие отгледано от своя чичо Гобин, наемен убиец, твърдо решен да превърне племенника си в най-добрия професионалист, бродил по Крея. Момчето се оказва изключително талантливо и още невръстно усвоява на завидно ниво умения които са безценни за професията му и оцеляването на улицата.

По стечение на обстоятелствата, в „Черният Нарцис” Котаракът се оказва замесен в сериозен проблем и е заставен да извърши важно политическо убийство. Как ще подходи към ситуацията, на кого ще се довери и каква част от цялата мистерия ще успее да разкрие – това зависи единствено от вашите решения и съобразителност.

За книгата

Целта на книгата-игра е да бъде както книга, така и игра. В "Черният Нарцис" авторът търси литературност и сюжет, но и добра интерактивност -  изборите са логични, а фаталните резултати не се дължат на лош късмет или нещо произволно. Читателят може да очаква и морални дилеми, освен логически такива.

 Една от силните черти на „Черният нарцис” е, че успява да остави на читателя възможността да развие персонаж на ниво, което малко книги-игри са постигали и дори – имали за цел. Ще видите сами колко различен може да бъде героят във вашите ръце.

 Ал Торо използва система с точки и кодови думи, като не се използват зарове. Целта е максимална достъпност до читателите, които не са запознати с жанра. В следващите книги системата ще се надгражда според ориентацията на читателите.

В "Котаракът и черният нарцис" ще намерите седемнадесет висококачествени илюстрации, като единствената повтаряща ще е тази след така “любимите” ви епизоди, завършващи с думата „КРАЙ”. Професионалната предпечатна подготовка дава завършен и изпипан вид на книгата и я прави приятна за окото. Висококачествената й изработка ще ви позволи да й се наслаждавате дълго време, без проблемите, с които всички сме свикнали от книгите-игри на миналото – разлепяне, пожълтяване на страниците и т.н..

Освен книгите, които ще следят историята на Котарака, може да очаквате поредици за още няколко персонажа, с техния специфичен характер и професия. В тези истории, съдбите на различните герои ще се преплитат и пътищата им често ще се срещат в съдбовни моменти. Жанрово книгите се класифицират като low-dark fantasy. Казано накратко, в този свят няма да видите пърхащи феички, магьосници, които превръщат враговете си в жаби и епични герои, побеждаващи цели армии. В Крея магията е нещо нормално и част от ежедневието, но тя следва точно определени закони и физиката на Крея. Аналогично има и различни раси (някои добре познати, други по-малко) и всякакви същества и зверове, немъртви и демони, но нещата тук не са идеализирани, не са разделени на добро и зло, на черно и бяло. Ще се сблъскате с много коварство, убийствата ще са кървави, в света съществува подлост, бедност, болести и какво ли още не. И вие ще трябва да се справите с предизвикателствата, пред които този свят ви поставя. Героите ви няма просто да трябва да отидат и да се справят с лошите, те ще трябва първо да решат кои са „лошите” за тях, кои са приятели и кои – врагове.

 Приятно четене и наслука! Съдбата на Котарака е във ваши ръце!


Подобни продукти

Плюм речното духче: Книга-игра Плюм речното духче: Книга-игра Росана Новаковска 11.99 лв.