Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Лунен календар 2012Автор: Явора Василева
Издателство: Труд
Търговец: Труд
Брой в опаковка: 1
Височина: 170 мм.
Широчина: 120 мм.
Страници 384
Тегло: - гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
7.20 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Луната влияе на много аспекти от живота на Земята – приливите и отливите на моретата, реките и океаните и др. Твърди се, че в миналото, когато хормоните и стреса не са влияели до такава степен на биоритъма на жените, Луната е определяла месечния им цикъл – той се е появявал при пълнолуние.
Намаляването и увеличаването на Луната е пряко свързано с промените в количеството на дървесния сок.
Земният сателит влияе и на електромагнитното поле на Земята. И тъй като мозъчната дейност се обуславя от електрически импулси, промените в естественото електромагнитно поле са причина за пристъпите на мигрена, напрегнатостта, безсънието и много други.
Последните изследвания в САЩ недвусмислено показват, че при пълнолуние нервността, агресията, консумацията на алкохол, желанието да изневерим на партньора си, криминалните престъпления и самоубийствата нарастват значително. Увеличават се също раждаемостта и оплакванията от пристъпи на болести като астма и подагра. Заради честите усложнения при извършване на хирургически операции по време на пълнолуние, в много американски и европейски болници през този период не се извършват сложни интервенции. Същото, дори в по-голяма степен, важи и при новолуние.
Църковният календар също е съобразен с движението на Луната.
Подредбата на Слънцето, Луната, планетите и зодиакалните знаци едни спрямо оказва пряко влияние върху ежедневието ни.
Всяка фаза оказва специфично въздействие върху живота на Земята. Разбирането на влиянието на Луната може да ни помогне да постигнем по-добри резултати в домакинството и градината, както и да сме успешни в личен и професионален план.

Подобни продукти