Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Защитеният

ISBN: 978954299933; Фентъзи


Автор: Питър В. Брет
Издателство: Колибри
Търговец: По заявка
Брой в опаковка: 1
Височина: 0 мм.
Широчина: 0 мм.
Страници 0
Тегло: 0 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Човешкият род е разгромен от демоните, които владеят мрака. След векове на страх и насилие, предпазливостта се е превърнала в най-висша добродетел, а смелостта е на изчезване. Всяка нощ демоните, които не могат да бъдат ранени от обикновени оръжия, тръгват на лов за жива плът. Хората търсят убежище зад магическите защити на домовете си, а до изгрев слънце могат само да се надяват, че символите са правилно изписани и ще устоят. В свят като този пътуването е трудно, а съпротивата срещу злото – почти немислима.

 Единайсетгодишният Арлен живее с родителите си в малък чифлик, отдалечен на половин ден път от най-близкото селце. Когато губи скъп човек и едва не умира сам, той разбира, че най-големият враг на хората са не демоните, а страхът от тях. От този ден нататък Арлен посвещава живота си на битката с нощните нашественици. Напуска дома си и поема по своя рискован път...

 Бъдещето на Лийша, красиво и умно момиче, е съсипано заради една момчешка лъжа. Публично унижена, тя се оттегля да живее в колибата на местната билкарка, като в замяна й помага да се грижи за дома. Старицата обаче, която няма страх ни от хората, ни от демоните, вижда в Лийша своята наследница и й предава древните си знания...

 Осиротял и осакатен след нападение на демони, малкият Роджър намира утеха в артистичното изкуство на своя осиновител. Двамата преживяват заедно и щастливи, и тежки дни, борейки се за хляба си сред тържището на големия град. Една нощ Роджър научава, че музикалният му талант може не само да радва публиката, но да бъде и оръжие срещу силите на мрака...

 Арлен, Лийша и Роджър обединяват силите си, за да се изправят срещу общия си враг. Заедно откриват много истини за страха, любовта и самотата, но най-вече за огромната сила на човешки.

Отраснал на твърда диета с фентъзи, комикси и „Подземия и дракони“, Питър В. Брет

(за приятелите си Пийт) пише фентъзи разкази, откакто се помни. През 1995 г. става бакалавър

по английска литература и история на изкуството в университета „Бъ фало“, а следващото десетилетие прекарва в писане на публикации в об ластта на фармацията, преди да се завърне към истинската си слабост. Живее в Бруклин със своята съпруга Даниел, дъщеря им и двете котки Джинкс и Макс Пауърс.

Посети Питър Брет на www.peterVbrett.com

 

Във великолепния дебют на Питър В. Брет човешкият род е разгромен от демоните, които владеят нощта. След векове ужас, страх и изолация няколко души дръз ват да се изправят срещу врага.

Еди надесетгодишният Арлен живее с родителите си в малък чифлик, на половин ден път от изолираното селце Потока на Тибит. Щом се спусне мрак над света, от земята се издига зловеща мъгла, която обещава сурова смърт за всеки, достатъчно глупав да застане на пътя Ӝ. Гладните ядрони – демони, които не мо гат да бъ дат ранени от оръжията на смъртните – се материализират от изпа ренията и тръгват на лов за човешка плът.

Залезе ли слънцето, хората остават без друг избор, освен да потърсят убежище в магии и заклинания и да се молят да издържат до сутринта, когато съществата ще се разпаднат отново. Животът на Арлен бива разбит от демонска чума, но в мъката си той успява да осъзнае, че страхът, а не демоните, осакатява човечеството. Вярата, че живо тът не се изчерпва единствено с постоянен страх, го кара да изостави сигурността на дома си, за да открие нов път.

Към моите български читатели:
Всеки път, когато моя творба бъде издадена на друг език, аз се чувствам смирен, припомняйки си, че ние, хората по света, си приличаме толкова много. В края на краищата всеки понякога се плаши от тъмното...Добре дошли в семейството! Надявам се, че приключението ще ви хареса.

С най-сърдечни пожелания
Питър В. Брет