Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Голяма енциклопедия „България” - 10 том

ISBN: 9789543981564; Енциклопедии


Автор: Автори: колектив
Издателство: Труд
Търговец: Труд
Брой в опаковка: 1
Височина: 240 мм.
Широчина: 170 мм.
Страници 416
Тегло: 0 гр.
Твърди корици: Да
 
Цена:
29.90 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Десети том на „Голяма енциклопедия България” вече е на пазара. Томът обхваща част от статиите с букви Р и С. В него ще намерите статии за Рибния буквар на Петър Берон, за Рилските езера, за Рилския манастир, за Русенското съкровище, за Санстефанския мирен договор, за Кръстьо Сарафов, за Свещарската гробница и много други.

Дванадесеттомната национална енциклопедия “България” е научно-справочно издание, предназначено за широк кръг читатели. Тя съдържа максимално пълна информация за Република България, обхваща всичко значително за страната – природа, история, стопанство, наука, култура. Събран е и е систематизиран огромен фактологичен материал за всичко съществено, станало по българските земи и сътворено от българския народ през 13-вековното му развитие.
Енциклопедията съдържа 12 840 статии – за исторически и политически събития, политически и обществени организации, за предприятия, културни и научни институции, за природни обекти, селища, исторически места, културни, писмени и архитектурни паметници и забележителности, за български политически, обществени, научни, културни, стопански и други дейци, оставили трайна диря в многовековния живот на народа, и за чужденци, чиято дейност е свързана с България.
Изданието е богато илюстрирано с над 10 000 цветни и черно-бели илюстрации, схеми, карти и таблици.


Подобни продукти

Пустините Пустините Анджела Уилкс 0.00 лв.
Пиратите Пиратите Колектив  0.00 лв.
Древните цивилизации Древните цивилизации колектив 22.00 лв.