Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

КРАЛ АРТУР

ISBN: ISBN: 978-954-357-157-4 ; За деца


Автор: Аугусте Лехнер
Издателство: Емас
Търговец: Емас
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 140 мм.
Страници 370
Тегло: 200 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
15.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

КРАЛ АРТУР
 
Аугусте Лехнер
 
ИСТОРИЯТА ЗА КРАЛ АРТУР, ЗА НЕГОВИЯ ЗАГАДЪЧЕН СЪВЕТНИК МЕРЛИН И РИЦАРИТЕ НА КРЪГЛАТА МАСА

Съществувал ли е крал Артур, кой е неговият първообраз, къде се е намирал приказният замък Камелот, кои и колко са били рицарите на Кръглата маса? А благородният Ланселот, храбрият Ивайн, феята Моргана, магьосникът Мерлин, Тристан и Изолда с тяхната съдбовна любов - само плод на въображението ли са тези герои, населили страниците и на тази книга? По тези въпроси учените все още спорят, надделяват ту едни,ту други... И какво от това - крал Артур, неговите верни и смели рицари, бляскавите турнири и съкрушителните бойни победи, прекрасната Гиневра и нейните придворни дами, всички те продължават да съществуват все така магнетични вече 1500 години в предания и легенди, въплътени в произведения на средновековната класика като "Смъртта на крал Артур" от Томас Малори и "История на британските крале" от Джефри Монмътски, в многобройните им съвременни адаптации и най-вече в нашите умове и мечти. И сякаш няма друга епоха, в която крал Артур да е бил толкова нужен с ценностите, които въплъщава - честност и доблест, смелост и милост, грижа за слабите и почит към мъдрите - както е нужен днес и на нас.

В основната част от творчеството си авторката на "Парцифал", Аугусте Лехнер (1905-2000), претворява произведения от древността и Средновековието в съвременни, изпълнени с напрежение творби, като запазва изцяло съдържанието и характера на образите. Нейният талант да доближи отминали епохи до душевността на младите хора й донася световно признание и награди, сред които Австрийската държавна награда и Европейската награда за юношеска литература.

След излезлите вече ,,Нибелунгите”, ,,Крал Артур”, ,,Парцифал”, ,,Илиада” и ,,Одисея”, издателство ,,Емас” ще поднесе на своята публика още произведения на Аугусте Лехнер - последното произведение от троянската трилогия - ,,Енеида”, както и ,,Херкулес” и ,,Дон Кихот”.
 
Виж всички книги от Емас тукПодобни продукти

Приказки. Златни детски книги №2 Приказки. Златни детски книги №2 Ханс Кристиан Андерсен 10.00 лв.
Изобретения Изобретения Робърт Коуп 4.99 лв.
Преди да умра Преди да умра Джени Даунам 13.00 лв.