Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Феноменът дежа вюАвтор: Мари Д. Джоунс Лари Флаксман
Издателство: Кръгозор
Търговец: Кръгозор
Брой в опаковка: 1
Височина: 0 мм.
Широчина: 0 мм.
Страници 264
Тегло: 248 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
12.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

От десетилетия дежа вю е обект на сериозни научни проучвания, а в общността на психолозите е тема, за която се говори от ХІХ век насам.

Мари Д. Джоунс и Лари Флаксман събират изумително количество авангардни изследвания и идеи, които днес се реализират по целия свят, за да разгадаят този феномен. Според тях човешкият мозък е крайната граница на всички открития. Именно дежа вю е чудесна начална точка, от която да се предприеме едно по-велико пътешествие в дълбините на разума, мозъка и съзнанието. Колкото повече се навлиза в проучванията, толкова повече неща се откриват, които изискват още задълбочени изследвания – в областта на възприятията, вярванията и възможностите за създаване на нова реалност, едновременно индивидуална и колективна.

„Джоунс и Флаксман се доказват като умели изследователи на това, което на моменти може да изглежда като алтернативна реалност, сън в съня. Те осигуряват на читателя огромен брой възможности, които биха могли да обяснят защо понякога ни се струва, че посещаваме за втори път някакво място или преживяваме повторно дадено преживяване. Това е книга, върху която трябва сериозно да се замислим и да оценим заради прозренията й в други измерения, реалности или неизвестни в миналото състояния на съзнанието.” – Брад Стайгър, автор/съавтор на множество книги в областта на паранормалното, екстрасензорното и мистичното

Чувствате се така, сякаш сте го правили преди, макар че го вършите за пръв път. Виждате нещо ново – човек, местност, ситуация, но въпреки това ви изглежда изцяло познато. Участвате в разговор и в същия миг осъзнавате, че сте изговаряли абсолютно същите думи и преди… на абсолютно същия човек.

Всички ние сме „били там, правили сме това”! Над 70% от хората са имали това преживяване – загадъчното чувство, наречено déjà vu, или „вече видяно”.

„Феноменът дежа вю” ще ви поведе на вълнуващо пътуване, което ще ви представи теории и идеи за същността на дежа вю. Ще ви запознае с близки срещи със смъртта и с други мистериозни аномалии на съзнанието, паметта и времето – интуицията, осъзнатото сънуване, телепатията, времевите зони.
 
Дежа вю обаче е само една от многото загадки на психиката. „Феноменът дежа вю” изследва и:

• грешките на паметта, липсващото време и състоянията фуга
• мозъка като получател и предавател на реалността
• променените състояния на съзнанието: от халюцинациите до религиозните видения
• заразната мисъл, клетвите, обладаването от демони и масовата хистерия
• състоянията на съня, осъзнатото сънуване и пророческите сънища

Повдигнете завесата или воала…

Тръгваме на пътешествие далеч отвъд дежа вю, за да осъзнаем, че светът, в който вървим, е само един от многото, а загадките на съзнанието са огромни и неразкрити, както и самата Вселена.

„Идва време, когато съзнанието се изкачва на по-висока плоскост на познанието, но никога не може да докаже как се е озовало там.”  Алберт Айнщайн

За авторите

Мари Д. Джоунс и Лари Флаксман са автори на „11:11 The Time Prompt Phenomenon“  и „The Resonance Key“. Те са основатели на ParaExplorers.com и са участвали в редица радиопредавания, включително Coast to Coast With George Noory. Джоунс е автор и на бестселъра „2013. Краят на дните или новото начало?“. Флаксман е основател и старши изследовател в ARPAST – Арканзаски екип за изследване на паранормалното и аномалното. Той е технически консултант на редица организации, изследващи паранормалното.


Подобни продукти

Старецът Паисий Светогорец за икуменизма Старецът Паисий Светогорец за икуменизма старецът Паисий Светогорец 1.80 лв.
Догматика на Православната църква. Есхатология Догматика на Православната църква. Есхатология преподобни Иустин Попович 6.00 лв.
Писма Писма старецът Йоан Крестянкин 14.00 лв.