Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Феноменът дежа вюАвтор: Мари Д. Джоунс Лари Флаксман
Издателство: Кръгозор
Търговец: Кръгозор
Брой в опаковка: 1
Височина: 0 мм.
Широчина: 0 мм.
Страници 264
Тегло: 248 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
12.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

От десетилетия дежа вю е обект на сериозни научни проучвания, а в общността на психолозите е тема, за която се говори от ХІХ век насам.

Мари Д. Джоунс и Лари Флаксман събират изумително количество авангардни изследвания и идеи, които днес се реализират по целия свят, за да разгадаят този феномен. Според тях човешкият мозък е крайната граница на всички открития. Именно дежа вю е чудесна начална точка, от която да се предприеме едно по-велико пътешествие в дълбините на разума, мозъка и съзнанието. Колкото повече се навлиза в проучванията, толкова повече неща се откриват, които изискват още задълбочени изследвания – в областта на възприятията, вярванията и възможностите за създаване на нова реалност, едновременно индивидуална и колективна.

„Джоунс и Флаксман се доказват като умели изследователи на това, което на моменти може да изглежда като алтернативна реалност, сън в съня. Те осигуряват на читателя огромен брой възможности, които биха могли да обяснят защо понякога ни се струва, че посещаваме за втори път някакво място или преживяваме повторно дадено преживяване. Това е книга, върху която трябва сериозно да се замислим и да оценим заради прозренията й в други измерения, реалности или неизвестни в миналото състояния на съзнанието.” – Брад Стайгър, автор/съавтор на множество книги в областта на паранормалното, екстрасензорното и мистичното

Чувствате се така, сякаш сте го правили преди, макар че го вършите за пръв път. Виждате нещо ново – човек, местност, ситуация, но въпреки това ви изглежда изцяло познато. Участвате в разговор и в същия миг осъзнавате, че сте изговаряли абсолютно същите думи и преди… на абсолютно същия човек.

Всички ние сме „били там, правили сме това”! Над 70% от хората са имали това преживяване – загадъчното чувство, наречено déjà vu, или „вече видяно”.

„Феноменът дежа вю” ще ви поведе на вълнуващо пътуване, което ще ви представи теории и идеи за същността на дежа вю. Ще ви запознае с близки срещи със смъртта и с други мистериозни аномалии на съзнанието, паметта и времето – интуицията, осъзнатото сънуване, телепатията, времевите зони.
 
Дежа вю обаче е само една от многото загадки на психиката. „Феноменът дежа вю” изследва и:

• грешките на паметта, липсващото време и състоянията фуга
• мозъка като получател и предавател на реалността
• променените състояния на съзнанието: от халюцинациите до религиозните видения
• заразната мисъл, клетвите, обладаването от демони и масовата хистерия
• състоянията на съня, осъзнатото сънуване и пророческите сънища

Повдигнете завесата или воала…

Тръгваме на пътешествие далеч отвъд дежа вю, за да осъзнаем, че светът, в който вървим, е само един от многото, а загадките на съзнанието са огромни и неразкрити, както и самата Вселена.

„Идва време, когато съзнанието се изкачва на по-висока плоскост на познанието, но никога не може да докаже как се е озовало там.”  Алберт Айнщайн

За авторите

Мари Д. Джоунс и Лари Флаксман са автори на „11:11 The Time Prompt Phenomenon“  и „The Resonance Key“. Те са основатели на ParaExplorers.com и са участвали в редица радиопредавания, включително Coast to Coast With George Noory. Джоунс е автор и на бестселъра „2013. Краят на дните или новото начало?“. Флаксман е основател и старши изследовател в ARPAST – Арканзаски екип за изследване на паранормалното и аномалното. Той е технически консултант на редица организации, изследващи паранормалното.


Подобни продукти

Преподобни Йоан Рилски - повест - част 2 Преподобни Йоан Рилски - повест - част 2 архимандрит Методий 6.00 лв.
Практически Фън Шуей Практически Фън Шуей Саймън Браун 0.00 лв.
Учението на живота Учението на живота Лиахим Вонави 15.00 лв.