Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Бялата вранаАвтор: Маркъс Седжуик
Издателство: Ентусиаст
Търговец: Ентусиаст
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 140 мм.
Страници 260
Тегло: 200 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
13.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Историята в „Бялата врана“ е разказана от три гледни точки в две сюжетно преплетени линии – от една страна, от две тийнейджърки – Ребака и Ферелит, живеещи в настоящето, а от друга - от един духовник, който преди два векa е обитавал днешната къща на Ферелит в малкото крайбрежно градче Уинтърфолд.

Ребека и баща ѝ пристигат в Уинтърфолд, принудени да се изолират на това малко място, след като семейството им се разпада. Но двамата не си общуват, затворени са в себе си, а вътрешно имат огромна нужда един от друг. Ребека няма намерение да се сприятелява с местното момиче Ферелит, което е доста умно, но и някак си страховито – то живее само и не обича да говори за себе си. Ребека не се чувства комфортно в присъствието на мистериозната Ферелит не само заради външността ѝ, но и заради поведението и начина ѝ на говорене. Отегчена от скучното си всекидневие обаче, в крайна сметка двете стават близки приятелки. А Ферелит знае доста тайни за градчето – за изоставените къщи и църкви, за гробищата и за стръмните скали по крайбрежието, които се очаква да се срутят при следващата по-голяма буря. Заедно двете момичета разкриват ужасяващи случки отпреди стотици години.

Паралелно вплетената история се развива в края на ХVІІІ век в същото градче, но преди половината от него да бъде погълната от повишаващото се ниво на водата. Тя разказва за живота на един свещеник, от чиито дневник става ясно за неговите страхове от отвъдния свят. В градчето пристига мистериозен учен с обещанието да просветли всеки, който иска да разбере какво ще се случи с него след смъртта. Свещеникът е заинтригуван от чужденеца и не пропуска възможността да се запознае с него и възгледите му за света. Така двамата откриват, че ги вълнуват едни и същи въпроси, само начинът на достигане до отговорите им е по-различен. Духовникът се замесва в налудничавия план на учения и тяхното приятелство придобива зловещи измерения. Заедно те извършват тайни експерименти с хора. Какво точно правят? Каква е мистерията около Ферелит? Какво общо имат двете истории една с друга? Читателите ще останат под напрежение до края на книгата.

Книгата „Бялата врана“ е психотрилър, който въздейства на човешкото съзнание, като провокира задаването на въпроси, които макар и неудобни, вълнуват всеки в една или друга степен. Макар на пръв поглед героите да изглеждат странни, те все пак са реални, защото душевният им свят с всичките свои терзания, полярни чувства, разсъждения, съмнения, действия, са напълно истински и случващи се в нашия свят. Най-стряскащото е, че наистина съществува градче в Англия, което се руши под въздействието на водата. За него се носят легенди, че там са се провеждали подобни експерименти с хора, както тези, които правят свещеникът и ученият, за да разберат какво ни чака в отвъдното – адът или раят.


За Маркъс Седжуик

Маркъс Седжуик е роден през 1968 г. в Англия. Освен че пише и преподава „креативно писане“, той илюстрира книги, а през свободното си време свири на барабани.

„Бялата врана“ е единайсетият роман на Маркъс. Първият, „Земята на прилива“, печели наградата „Бранфорд Боуз“ за най-добър дебютен детски роман през 2000 г. Негови книги са номинирани за наградата „Гардиън“ за най-добра детска литература, за наградата „Блу Питър Бук“, за наградата „Коста Бук“, Медал Карнеги и наградата „Едгар Алън По“.


Подобни продукти

Пророчеството Пророчеството Джон Килгалън 0.00 лв.
Велика отново Велика отново Доналд Дж. Тръмп 18.00 лв.