Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Четата на Таньо войвода. В помощ на Априлското въстание през 1876 г.

ISBN: 9789549493252; История и политика


Автор: Борис Илиев
Издателство: Културно-просветно дружество Родно Лудогорие
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 145 мм.
Страници 0
Тегло: 300 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
17.50 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Априлското въстание е сред най-значимите събития в националната ни история. Отдавна, още в първите следосвобожденски години, въстанието трайно се е вписало в родовата ни памет не само като най-ярката и най-масова проява на борбата срещу чуждото агарянско иго, но и като символ на саможертвата и героизма. В случилото се през пролетта на 1876 г. откриваме пример за подражание, търсим упование за самочувствие и гордост, разпознаваме силата на духа, на вярата и надеждата. Затова и интересът към въстанието и към неговите герои няма и не може да стихне.

Убедени сме, че преработеното и допълнено второ издание на „Четата на Таньо войвода” ще намери своята нова читателска аудитория. Затова искрено вярваме, че авторът, Борис Илиев, ще получи заслужено признание, а на читателите, които разгърнат книгата пожелаваме да открият още един пример за това, как трябва да се обича свободата и как трябва да се борим за нея.


Подобни продукти

Световното време Световното време Фернан Бродел 19.80 лв.
Българи, България, български съдби Българи, България, български съдби Светлозар Елдъров 15.00 лв.
Шесто управление: Моята истина. Том 2, тънки корици Шесто управление: Моята истина. Том 2, тънки корици ген.-лейтенант Петър Стоянов 12.00 лв.