Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

ШЕКСПИР

ISBN: ISBN: 978-954-357-153-6 ; Хуманитарни науки


Автор: Проф. Марко Минков
Издателство: Емас
Търговец: Емас
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 256
Тегло: 200 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
8.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

ШЕКСПИР
Епоха и творчество
 
Проф. Марко Минков
 
Настоящата книга е замислена главно като въведение към четенето и разбирането на Шекспировите драми. За да вникнем в тяхната красота, преди всичко е необходимо да разберем условията на Шекспировото изкуство. Затова оставям настрана въпроса за естетическата стойност на драмите и се мъча да изложа накратко най-важните факти и проблеми, свързани с името на Шекспир.

Повече от три столетия ни делят от времето на Ренесанса, от онази епоха, когато три различни сили се стремят да постигнат равновесие помежду си - духовното наследство на Средновековието, възторгът на Античността и идеите на новото време.
И именно защото самият Ренесанс стои в някои отношения тъй близо до нас, а в други е тъй далеч, явяват се различни неочаквани спънки за нашето разбиране на тогавашната литература. Така главната ми цел в предлаганата работа е да поставя великия поет в рамката на изкуството му и времето, към което принадлежи.
 Виж всички книги от Емас тук


Подобни продукти

Основи на реториката Основи на реториката Донка Александрова 0.00 лв.
Отразяването на исляма Отразяването на исляма Едуард Саид 6.00 лв.
Етюди върху кирилската палеотипия XV-XVIII век Етюди върху кирилската палеотипия XV-XVIII век Марияна Цибранска-Костова 8.00 лв.