Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

История и цивилизация за 12. клас за профилирана подготовкаАвтор: Александър Кертин, Мариана Йовевска
Издателство: Просвета - София АД
Търговец: ПРОСВЕТА
Брой в опаковка: 0
Височина: 22 мм.
Широчина: 29 мм.
Страници 0
Тегло: 250 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Учебникът разработва основните аспекти на историческия процес на Балканите през XIX—XX в. — образуването на националните държави и формирането на национални идентичности. Учебното съдържание е представено като интегрирана цялост от авторски тест, свидетелства от епохата и откъси от изследвания на съвременни български и чужди историци. Въвеждащите теми представят съвременни интерпретации на проблемите на национализма и на процесите на формиране на нации в Западна Европа. Темите за упражнение, изградени върху документален материал, дават широки възможности за усъвършенстване на уменията на учениците за исторически анализ, насоки за индивидуална и групова работа и проучвания на разнообразни източници, провеждане на дискусии. Множеството изображения и исторически карти оживяват представите за епохата и онагледяват държавно-политическите процеси на Балканите.

Подобни продукти

English for You 2. Учебна система по английски език за 9. клас English for You 2. Учебна система по английски език за 9. клас Красимира Рангелова, Карла Мескил, Дейвид А. Хил 19.00 лв.
Можеш, ще успееш. Тестове по история и цивилизация за 6. клас Можеш, ще успееш. Тестове по история и цивилизация за 6. клас Пенка Костадинова, Пенка Стоянова 3.90 лв.