Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

История и цивилизация за 12. клас за профилирана подготовкаАвтор: Александър Кертин, Мариана Йовевска
Издателство: Просвета - София АД
Търговец: ПРОСВЕТА
Брой в опаковка: 0
Височина: 22 мм.
Широчина: 29 мм.
Страници 0
Тегло: 250 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Учебникът разработва основните аспекти на историческия процес на Балканите през XIX—XX в. — образуването на националните държави и формирането на национални идентичности. Учебното съдържание е представено като интегрирана цялост от авторски тест, свидетелства от епохата и откъси от изследвания на съвременни български и чужди историци. Въвеждащите теми представят съвременни интерпретации на проблемите на национализма и на процесите на формиране на нации в Западна Европа. Темите за упражнение, изградени върху документален материал, дават широки възможности за усъвършенстване на уменията на учениците за исторически анализ, насоки за индивидуална и групова работа и проучвания на разнообразни източници, провеждане на дискусии. Множеството изображения и исторически карти оживяват представите за епохата и онагледяват държавно-политическите процеси на Балканите.

Подобни продукти

Физика и астрономия за 9. клас за задължителна и профилирана подготовка Физика и астрономия за 9. клас за задължителна и профилирана подготовка Димитър Мърваков, Виктор Иванов, Желязка Райкова-Бозова, Илона Мирчева, Весела Митева 9.00 лв.
Тетрадка № 2 по писане към буквар “Пчелица” за 1. клас Тетрадка № 2 по писане към буквар “Пчелица” за 1. клас Тодорка Владимирова, Станка Вълкова, Тодорка Бановска 2.45 лв.