Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Граждански процесуален кодекс 2012Автор: Благовест Пунев Венелин Гачев Георги Хорозов Диана Митева Димитър Танев Елена Кръшкова
Издателство: Труд и право
Търговец: Труд и право
Брой в опаковка: 1
Височина: 240 мм.
Широчина: 176 мм.
Страници 1440
Тегло: 1800 гр.
Твърди корици: Да
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

Изданието съдържа цялостен коментар по най-важните въпроси и новите моменти на Гражданския процесуален кодекс, както и изчерпателен анализ на съдебната практика.
Книга проследява прилагането на влезлия в сила през 2008 г. Граждански процесуален кодекс. Ориентирана е към специалиста от практиката и предлага разрешения на проблеми, свързани с приложимостта на закона към всички спорни и безспорни съдебни производства по граждански дела.
На базата на обстоен преглед на юриспруденцията, авторският екип показва репрезентативната практика на ВАС, включително спорната и противоречивата, като акцентира върху иновациите, въведени с новия закон, които създават трудности в правоприлагането.
В книгата са представени и по-стари разрешения на съдебната практика, които са запазили своята сила, тъй като се прилагат и при новите условия.
Систематизацията на изложението следва тази на процесуалния закон.
Автори и съставители на книгата са Благовест Пунев, проф. д-р Марио Бобатинов, Емануела Балевска, Стефан Кюркчиев, доц. д-р Маргарита Златарева, Елена Кръшкова, Красимир Влахов, Калоян Топалов, Венелин Гачев, Димитър Танев, Мариана Обретенова, Диана Митева, Георги Хорозав.
Авторите са едни от най-добрите и уважавани специалисти в тази област, отличаващи се с висок професионализъм и богат опит.
Изданието ще представлява интерес за всички съдии, адвокати,  нотариуси, частни съдебни изпълнители, юрисконсулти и юридически консултанти, а така също и за преподаватели и студенти от ВУЗ с правна насоченост.