Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Самотният пешеходец

ISBN: 9789546171306; Биографични


Автор: Александър Фол
Издателство: Гутенберг
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 230 мм.
Широчина: 165 мм.
Страници 440
Тегло: 450 гр.
Твърди корици: Не
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

Второ издание

Изчерпването на първото издание от 2006 година напомня за присъствието му в незабравата на паметта. В интервютата, изказванията, статиите в медии на достъпен език се усеща Учителят, който казваше, че истинското име на историята е човекопознание, тъй като там, където няма човеци, няма и история. Да се пише за Александър Фол е трудно, но за тези, които са имали щастието да се докоснат до него, ще ни разберат, че е и "опасно", тъй като в неподражаемия си аристократичен стил той споделяше: "Щастливо оглушах за академични и медийни умозаключения."

От дистанцията на времето виждаме колко е бил прав в това, което вярваше и ни учеше, че в упованието на интелектуалната енергия се таи безсмъртието. Заслушан в Орфеевата песен и орфическите химни вярваше и живееше с прозрението, че чрез досега с нея, в нея и чрез нея човек може да достигне и да се слее с Целостта, Началото на Началата, Бога...

Решихме се да преиздадем тази книга, водени от увереността, че правим нещо добро.

Проф. Михаил Арнаудов беше казал: "За да полетиш не е нужно да подскочиш. Можеш да стъпиш на раменете на предшествениците си." Всяка нация си има имена, които обича, споменава, учи се от тях. Нарича ги с различни имена: просветители, учени, държавници и т.н., осъзнавайки приноса им за обществото и индивида. Александър Фол безспорно е един от тях и тук се крие "смелостта" ни да преиздадем тази книга.

Подобни продукти

Кома Кома Огнян Стефанов 14.00 лв.
Аз бях Карлос Кастанеда Аз бях Карлос Кастанеда Мартин Гудман лв.