Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Косата днес 02. Стъпка по стъпка с Георги Петков

ISBN: 9786191640348; Фотоалбуми


Автор: Жоро Петков
Дата на издаване: 19.02.2013
Издателство: Ентусиаст
Търговец: Ентусиаст
Брой в опаковка: 1
Височина: 270 мм.
Широчина: 225 мм.
Страници 112
Тегло: 640 гр.
Твърди корици: Да
 
Цена:
20.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

След успеха на първата книга на Жоро Петков „Косата днес“, плод на 10-годишния опит на фризьора, представящ най-новите тенденции при прическите за официални случаи, издателство „Ентусиаст“ публикува второ издание на луксозния албум. Една година след началото на проекта, коафьорът се завръща с още по-високи критерии към себе си и към екипа от професионалисти, с който създава новите тенденции в косите, подсилвайки авторския си почерк и стил. Луксозното издание ни разхожда из деситилетията с най-емблематичните за своето време модни икони, вълните от 40-те, бъдещето в естетиката на азиатското изкуство и изумителното разнообразие в мъжките прически. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за всички читатели, представяйки им нови и различни идеи как да изразят себе си.

Докато в първото издание бяха представени основно дамски прически, в „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков 02“ специално внимание се обръща на тенденциите в мъжкия стил. „Косата на един мъж говори за него не по-малко от часовника на ръката или уханието на парфюм, което оставя след себе си. Съвременният джентълмен с лекота би могъл да прокара страничен път и да фиксира посоката – когато е подстриган с подходяща „умна“ техника, косата сама застава, след леко подсушаване. Така времето ще достига дори за уиндзорски възел на вратовръзката“ – споделя от страниците на книгата Жоро Петков.

Тенденциите и прическите в албума са илюстрирани със стилни фотосесии, обединяващи всеки детайл – коса, грим и тоалет в цялостни актуални визии. Сесията "Crimson Knight" отразява съвременната жена. Жоро Петков я вижда в забележителната комбинация от русо и черно в косата ѝ, с която ни пренася във фантастиката на собсвения ѝ свят. Основен акцент в изданието са бретоните. Във фотосесията "Beneath The Surface" те са представени по един нехарактерен начин, за да се акцентира върху формите и цветовете. Тези еротично-фантастични кадри с категоричност отстояват новата вълна при бретоните. Друга топ тенденция e безгрижната коса, падаща свободно на меки вълни, която може и да изглежда необработена, но понякога отнема повече време дори от направата на сложен кок. Съвършена в своето несъвършенство, тази коса е емблематична за френския шик, а момичетата с по-свободен стил я обожават. Топ коафьорът посвещава тази коса и фотосесията "Nymphidia" на жените, които не искат да изглеждат прекалено нагласени и бягат от клишетата. Вдъхновен от Испания и нустоимия сексапил и жизнерадост на испанките, Жоро Петков създава косите показани в "Spanish Lullaby". В "Decades" на читателите се предлага ретроспекция на няколко десетилетия – как да изглеждате ретро, без да сте демоде. Най-значимите декади са 20-те и 80-те, когато се създават емблематични коси, които остават във времето, а „Косата днес 02“ ще ви покаже как звучат днес. Вибрацията от цветове в косите също е заложена в страниците на албума – в сесията "Colors Waves".

В книгата е включено практическо ръководство, съдържащо безценни съвети за направата на бърза и безупречна прическа. Стъпка по стъпка са показани прически с всички прилежащи техники и трикове на професионалиста.

„Косата днес 02“ е двуезичен албум (на български и на английски език), който ни предлага селекция от актуалните за сезона прически, тенденциите в мъжките фризури и фотосесии с идеи за цялостна визия.

Фотографи на поместените снимки в албума са на Александър Осенски, Васил Германов, Георги Андинов, Диляна Флорентин, Златимир Араклиев.


За Жоро Петков

Tалантливият коафьор Жоро Петков с право се нарежда сред най-успешните фризьори в България. Историята на неговото професионално развитие звучи като приказка, но е истина.

Той е от хората, които се раждат с талант, но и с усета за това как да го развият и обогатят, за да се превърнат в критерий за стил и актуалност. Често пътува в Обединеното кралство и други европейски страни, за да се специализира в подстригването, подбора и смесването на цветове, текстурирането и оформянето на косата; подготвя се, както за работа във фризьорски салон, така и за модна фотография, клипове, реклами. И през цялото време не спира да работи от един салон в друг, докато преди четири години открива в София свой собствен – Snakes.

Приоритетната му цел е да накара всеки клиент да се чувства специален.Подобни продукти

Бебета животни Бебета животни Анджела Серена Идос 0.00 лв.
Софийски истории в кадър Софийски истории в кадър Галя Йотова 16.00 лв.