Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Угощението на Джон СатърналАвтор: Лорънс Норфък
Издателство: GOURMET PUBLISHING
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 0
Височина: 215 мм.
Широчина: 150 мм.
Страници 480
Тегло: 414 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
22.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

В “Угощението на Джон Сатърнъл” авторът преплита факти и митове, за да разкаже една забележителна история за живота, любовта и войната през ХVІІ век.

Действието в романа се развива в годините преди и по време на Гражданската война в Англия през XVII век. В затънтеното село Бъкланд припяваща тълпа прогонва Сюзан Сандъл като вещица. Тя бяга със сина си Джон и двамата намират убежище в древна гора. В нейните дебри жената разтваря книгата си и започва да му разказва за угощение, пазено в тайна през поколенията. То е наследството на Джон. Студът обаче погубва майка му и останал сирак, той се скита сам из пущинака. По заръка на покойната местният свещеник го изпраща в имението на сър Уилям Фримантъл.

Там момчето става кухненски чирак и овладява тайните на готварството под вещите напътствия на майстор Сковъл. Твърдоглавата дъщеря на сър Уилям, Лукриша, отказва да се храни и Джон е назначен за неин готвач. Бавно между тях се заражда връзка. Но избухва Гражданската война и той е призован на бойното поле. Съдбата и един древен завет заплашват да разделят Джон и Лукриша.


Подобни продукти

СЯНКАТА НА ОРЕЛА СЯНКАТА НА ОРЕЛА Питър Уот 13.00 лв.
Хамлет (меки корици) Хамлет (меки корици) Уилям Шекспир 14.80 лв.