Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Когато Ницше плакаАвтор: Ървин Ялом
Дата на издаване: 18.03.2013
Издателство: Колибри
Търговец: По заявка
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 376
Тегло: 400 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

1882 година, Венеция. Красивата и свободомислеща Лу Саломе моли известния виенски лекар д-р Бройер да помогне на приятеля ѝ Фридрих Ницше, който е изпаднал в дълбока физическа и психическа криза, породена от бурните им взаимоотношения и разпада на тройната им връзка с Паул Рее. Ницше е все още неизвестен философ, приятелят на Бройер - Зигмунд Фройд, е начинаещ лекар; свръхчовекът и психоанализата още не съществуват. Бройер започва да "лекува" Ницше, прекалено горд, за да се признае за болен, като споделя с него собствените си проблеми. В процеса на това общуване, което Бройер обсъжда с младия Фройд, се раждат някои от великите идеи на Ницше и се поставят основите на психоанализата. В "Когато Ницше плака" Ървин Ялом смесва факти и фикция, за да създаде странно и рядко интересно четиво, в което напрежението през цялото време се покачва (Кой е болен? Кой е отчаян? Кой е ученикът и кой – учителят? Кой кого лекува?), а развръзката е неочаквана като в най-добрите психологически трилъри. По романа е заснет американско-българският едноименен филм на режисьора Пинкас Пери.

"Как сме могли да живеем досега, без да познаваме книгите на д-р Ървин Ялом? Не се случва всеки ден книгите по психотерапия да се четат като романи."
Жьонвиев Дьолези, Либерасион

Ървин Ялом

Ървин Д. Ялом е роден във Вашингтон през 1931 г. Почетен професор в Станфордския университет, автор на високо ценени от критиката бестселъри, изключително търсен психиатър и терапевт, Ялом живее активно и днес. С годините успява да примири двете си големи страсти - писането и психотерапията. И го постига, защото е убеден, че целта им е една и съща: да помагат на хората по пътя към повече свобода и спокойствие.

По „Когато Ницше плака“ е заснет в България едноименният филм на режисьора Пинкас Пери с участието на Арманд Асанте, Бен Крос и Катрин Уиник.


Подобни продукти

Разказвачът Разказвачът Марио Варгас Льоса 0.00 лв.
Мария-Антоанета: Анж Питу Мария-Антоанета: Анж Питу Александър Дюма 14.99 лв.
Хамлет (твърди корици) Хамлет (твърди корици) Уилям Шекспир 19.80 лв.
Белова Белова Сергей Лукяненко 15.00 лв.