Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Пътеводител на забравената България. От връх Вейката до долината на стръвницитеАвтор: Александър Караджов Вилиан Стефанов
Дата на издаване: 12.04.2013
Издателство: Фабрика за книги
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 145 мм.
Страници 178
Тегло: 230 гр.
Твърди корици: Не
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

На картата на България, някъде там в Източните Родопи, има една отдавна забравена територия, където времето е спряло преди цяла вечност, а на мястото на хората сега живеят призраци. Пейзажът е лунен, а тайните, които крие тази земя, са неподозирани. За кипелия някога по тези места бурен живот днес напомнят само стърчащите каменни зидове. Селата са се обезлюдили по една или друга причина и хората са отнесли много мистерии със себе си.
Чували ли сте за изгубеното турско село Емерлер, изоставено преди 100 години, и знаете ли защо всички негови жители са го напуснали само в рамките на едно денонощие? Знаете ли защо старшините във военната застава на Ботурче се пропивали и полудявали? Защо в Източните Родопи е добре да уважаваш мъртвите и да не прекаляваш с тяхното гостоприемство? Предполагате? Можем да ви разкажем нашата история, така както я преживяхме ние, през дългия ни път из Източните Родопи, от Смолян, та чак до връх Ветреник (Коджаеле) на Българо-гръцката граница....

"Ние, родопчаните, сме смели и непоколебими хора, непрестанно крачещи по тази земя в търсене на дълбоко пазените ù тайни.
Телата ни са силни като планинската твърд, а душите ни – волни като бурните ветрове. От малки сме научени да не отстъпваме пред трудностите и тежките изпитания, които се изправят на пътя ни. Да не ги избягваме, да не прекланяме глави пред тях и да не се предаваме. Научени сме да оцеляваме. Да бъдем твърди и непоколебими. Да държим на честта и на думата си. Да помагаме на по-слабите и ранимите от нас.  Да имаме свободен дух - див и необуздан, но характерен за планинските народи.
Длъжни сме да приемем съдбата си. Не можем да отстъпим. Не и сега.
И ето ни днес...
Крачим напред по неизвестни никому пътища. Нещо ни дърпа напред... Дишаме тежко. Потим се. Мускулите ни болят, докато изкачваме поредната твърдина.
Нещо ни дърпа все по-напред... Телата ни крещят от болка, но въпреки това отказват да спрат. Нещо ни дърпа напред...
Нещо? Някой? С каква цел? Любопитство? Жажда за приключения? Карма?
Да! Това сме ние!
Вечно пътешестващи и постоянно търсещи...
И ето ни сега...
Тук сме, за да ви разкажем нашите истории. Да! И то не само една, а  цели дванадесет, спиращи дъха, пропити с мистика и адреналин.
По време на нашите експедиции сме прекосили над сто населени места и сме изминали хиляди километри по прашните пътища, в изследвания и диви приключения.

Искате ли да ги споделим с вас?

Тогава нека ви разкажем нашите истории... "

от Авторите