Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

50 основни идеи. Философия

ISBN: 9789547615168; Философия


Автор: Бен Дюпре
Дата на издаване: 17.09.2013
Издателство: Инфодар
Търговец: Инфодар
Брой в опаковка: 1
Височина: 160 мм.
Широчина: 145 мм.
Страници 352
Тегло: 330 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
14.99 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Книгата "50 основни идеи. Философия" е блестяща интерпретация на достъпен език на всички идеи, ангажирали вниманието на мислителите от Древна Гърция до наши дни. Под формата на 50 есеистични разказа за основни философски идеи и понятия, тя представя и обяснява проблемите на познанието, съзнанието, идентичността, етиката, вярата, правосъдието и естетиката. Многобройните популярни превъплъщения на тези идеи ще ви помогнат да разберете необятната наука философия. Често философията внася яснота и разбиране по въпроси, от които всички трябва да се интересуваме. Настоящият сборник предоставя отговорите на тези въпроси, при това блестящо илюстрирани с цитати от именити мислители и техните най-значими произведения.

Бен Дюпре е бил преподавател по класическа литература в Exeter College, Oxford, след което се насочва към издателския бранш и работи за "Guiness Publishing" и "Oxford University Press". От 2004 г. Дюпре е писател, редактор и консултант на свободна практика.
Дебютната авторска книга на Бен Дюпре "50 основни идеи. Философия" е публикувана във Великобритания през 2007 г. и става бестселър. Преведена е на 13 езика.

"За да решим какво трябва да правим, а не какво можем да правим, трябва да се обърнем към философията."
Бен Дюпре

"Нищо не е добро или лошо, само мисълта го прави такова."
Уилям Шекспир

"Знанието на нито един човек не може да надхвърли опита му."
Джон Лок

Подобни продукти