Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Домашен хляб

ISBN: 9789542917540; Готварски книги


Автор: Ивелина Иванова
Издателство: GOURMET PUBLISHING
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 255 мм.
Широчина: 195 мм.
Страници 152
Тегло: 719 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
29.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Хлябът е велика и свещена храна за човечеството. Създаването му винаги е било свързвано с мистично свещенодействие, а съвършеният хляб е считан за върховна благословия и се получава само с богат опит, задълбочени познания и редки майсторски умения. Сега може да постигнете това и у дома - благодарение на "Домашен хляб".
Книгата съдържа повече от 40 илюстрирани рецепти за приготвяне на хляб с квас, без квас и с мая - всички те без помощта на специални уреди. "Домашен хляб" отделя внимание на основните познания за печенето, характеристиките на различните зърна и брашна, ролята на температурата и на естествените ензими за качеството на хляба, по какво се различават маята и квасът. Тези знания са допълнени с практически съвети и обяснения, така че книгата да се превърне в най-добрия наръчник за печене на хляб в домашни условия.

Рецептите, създадени и приготвени от Ивелина Иванова, са вдъхновени както от националните кулинарни традиции, така и от съвременното разбиране за здравословно хранене, приветстващо използването на древни зърнени култури като лимец и спелта, а също и от прилагането на щадящи суровините техники на обработка като мелене в каменна мелница.
В "Домашен хляб" ще откриете рецепти както за познати хлябове като франзела и пърленка, така и за традиционните за различни култури лааш, чапати и фокача. При приготвянето на някои хлябове ще ви изненадат вино, картофи и сушени домати - необичайни съставки, които само леко загатват за цялото световно разнообразие от хлябове. Книгата на Ивелина Иванова ще е вашия доверен водач по пътя на майсторството.

Подобни продукти

Фризер Фризер Невяна Кънчева 0.00 лв.
Туршии Туршии Невяна Кънчева 0.00 лв.
Българска традиционна кухня Българска традиционна кухня Димитър Мантов 24.00 лв.
Тестени закуски и сладкиши Тестени закуски и сладкиши Мария Атанасова 6.00 лв.