Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Светлина и култ. Календарът

ISBN: 3800122100049; Календари


Производител: Full Frame Studio
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 300 мм.
Широчина: 420 мм.
Дебелина 50 мм
Тегло: 300 гр.
 
Цена:
7.99 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Календарът съдържа 13 фотографии на пейзажи, дело на фотографа и оператор Красимир Андонов („Съдилището“, „Отрова за мишки“ и др.).

„Светлина и култ“ е негов фотографски проект, реализиран в периода 2009-2014 г. из най-загадъчните места на Източни Родопи, като работата по него продължава и днес. Уникалното на серията е в откритието на Красимир Андонов, че чрез подходяща светлина по тези места се разкриват детайли, незабележими при обикновени условия. Фотографиите от този календар показват нагледно откритието, което междувременно се превърна в инструмент за работа на български археолози. 

Част от тези 13 снимки са публикувани в българското издание на списание National Geographic, което посвещава и една от своите корици на проекта „Светлина и култ“ именно със снимка на Красимир Андонов от неговата серия.

По-късно серията намира място и на световноизвестния сайт boredpanda, където събира огромен брой положителни гласове.

През 2014 г. проектът „Светлина и култ“ прераства в идея за заснемане на документална поредица. Снимките на първата серия „Светлина и култ. Нишите“ започват през есента на 2014 г. В тях на доброволни начала участват професионалисти от различни области. 

Средствата от продажбата на този календар ще подкрепят бъдещата работа по филма. Календарът ще бъде разпространен из големите книжарници в цялата страна на цена от 14.90 лв.

За повече подробности и за да видите цялата серия „Светлина и култ“ посетете