Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Грижовна лисана: Или как едно самотно лисиче си намери майка

ISBN: 9786197044041; За деца


Автор: Ирина Коршунов Райнхард Михл
Дата на издаване: 01.01.2014
Издателство: Iniciali
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 230 мм.
Широчина: 165 мм.
Страници 32
Тегло: 100 гр.
Твърди корици: Не
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

ГРИЖОВНА ЛИСАНА е трогателна история! История за силата на майчината любов и семейството! Приказка за деца и възрастни!

Малко лисиче остава само след като майка му е заловена от ловджийско куче. Преминаваща наблизо лисица чува скимтенето на безпомощното мъниче и отива да го успокои. След като го стопля и нахранва, лисицата решава, че не може да го остави на произвола на съдбата и го взема със себе си. По пътя им до вкъщи ги очакват куп премеждия, но всяко от тях си струва, когато те ще отведат при твоето семейство!


Ирина Коршунов е една от най-обичаните немски писателки. Родена е на 31.12.1925 г. в Стендал и почива на същата дата през 2013 г. в Мюнхен. Тя е дете от смесен брак - майка германка и баща руснак. След Втората световна война учи немски, английски и социология в Гьотинген и Мюнхен. Коршунов е авторка на много детски книги, новели и сценарии за филми. Удостоена е с много награди, някои от които са „Тукан” през 1977 г., „Сребърна писалка” през 1985 г., „Росвита” през 1987 г. за цялостно творчество и „ Херта Кьониг” през 2004 г.
Райнхард Михл е роден през 1948 г. в Хаусен (Долна Бавария, Германия).

След като е работил като словослагател, учи графичен дизайн в Университета по Приложни изкуства в Мюнхен. Учи в Академията по Изящни изкуства в Мюнхен от 1977 г. до 1979 г. Прекарва известно време в Ирландия и Шотландия, където прави първите си илюстрации за различни издатели. Завършва Академията по Изящни изкуства през 1980 г. и  скоро след това се увеличават и ангажиментите му към различни издателства. Първите книжки с картинки са на пазара, а негови екранизирани  истории се въртят в ефира на немските телевизионни канали ARD и ZDF.

От тогава той е автор на илюстрациите на стотици книги и присъства на много изложби в Германия и по света. Организира уъркшопове в Гьоте институт в различни страни.

Носител е на наградите „Тройсдорф”; награда на фондация „Книжно изкуство”- „Най-красивите немски книги”; „Густав Хайнеман” награда за мир; печели награда за младежка литература през 2010 г.

Подобни продукти

Трите прасенца Трите прасенца колектив 3.50 лв.
Дядо коледа дойде ли? Дядо коледа дойде ли? Ангелина Жекова 3.90 лв.