Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Дакел, не! Или мечките 2

ISBN: 9786199064108; За деца


Автор: Мила Попнеделева - Генова
Дата на издаване: 16.05.2016
Издателство: Ултра ред
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 240 мм.
Широчина: 210 мм.
Страници 44
Тегло: 300 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
12.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

„Дакел – не! Или мечките 2“ – Може пък и да ви звучи странно, но това всъщност е заглавието на новата детска книга на Мила Попнеделева-Генова.
Както веднага става ясно, основен източник на вдъхновение е дакелът на художничката.
Мила Попнеделева е автор на няколко детски книги, всички те с прекрасни авторски илюстрации, и е убедена, че вкусът към красивото и към книгите се създава много рано, затова е важно не само децата да четат, но и какво четат и гледат.

Мила Попнеделева - Генова
Мила Попнеделева успява да привлече и ангажира своите читатели с цвят, нестандартно построена композиция и интересен типаж. В книгите си тя залага на предизвикателството, на играта и актуално поднесеното текстово и образно послание. И достига до желания резултат - да ангажира и да задържи вниманието на детето. Децата не обичат дългите описания, изпълнени с безброй подробности. При образната интерпретация на Мила Попнеделева - Генова децата се увличат от разказа в картинки. Тя привлича вниманието с интензивен, звучен цвят, с акцент върху ключови персонажи, с драстични срезове и фрагментарни композиции. Посредством тези похвати Мила провокира детето да попита “и после?”, и когато не открие отговора да се опита да довърши започнатата картинка в съзнанието си. С илюстраците си тя дава тласък на детето да надмогне “заключеното” зад словото и да изгради свой образ.


Подобни продукти

Щурчета Щурчета Колектив  0.00 лв.
Нарисувай динозаври Нарисувай динозаври Катерина Данаилова 2.99 лв.
За какво мечтае Меги За какво мечтае Меги Елена Венелинова Жаблянова 5.50 лв.