Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Добродетели

ISBN: 9790902120203; За деца


Автор: Любов Миронова Камелия Данкова
Дата на издаване: 01.09.2016
Издателство: PPTL
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 297 мм.
Широчина: 210 мм.
Страници 90
Тегло: 100 гр.
Твърди корици: Не
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

Тази книга е създадена за родители и учители, които съзнателно са в помощ на изграждането на характера на децата си.
Всяка песен е свързана с определена добродетел, като я пояснява по начин, разбираем за българските деца.
Текстовете, на които не е посочен автор, са подобни на текстовете без посочен автор от учебника “Sathya Sai” Education in Human Values. Логиката на уроците следва същия учебник.
Песните имат поле да бъдат подобрени и всеки, който би искал да има по-качествени песни, е поканен да продължи напред, като ги създаде.
Защо? Ясен пример
На годишнина от завършването на най-елитна гимназия лесно се забелязва как заедно стоят изявени добротворци и изявени престъпници. Всички имат много добро образование и са много интелигентни, будни, притежават умения, талант. Разликата между едните и другите е в наличието и липсата на добродетели. Характерът е различен.
По пътя между раждането и смъртта срещаме много трудности и характерът определя как ще преминем през тях.
Какво? Добродетели
Ние ежесекундно взeмаме решения, огромната част от които несъзнателно. Тези несъзнателни решения най-често се взeмат на база ценности, добродетели и навици (обобщено характер).
Ценност е нещо, което ни е важно (напр. пътешествия, голям джип, добро образование...). Ценностите са преходни. Всеки би похарчил 100 000 лева различно в зависимост от ценностите си.
Добродетелите са малка част от ценностите, оставащи непроменени във времето. Те ни помагат да взeмаме съзнателни и несъзнателни решения, водещи към дългосрочно добър резултат за нас, за другите около нас и за цялото. Например честност, търсене на знание, постоянство, оптимизъм…
Решенията ни в този момент определят бъдещето ни. Настоящето ни е резултат от минали решения. 
Добродетелите са пътепоказатели, които ни препоръчват посока в която, ако поемем, исторически е доказано, че дългосрочно ще е добре за нас, за другите и за цялото.

Това, което искаме да предадем напред, първо трябва да имаме. Темата за добродетелите е първо актуална за възрастните, да я осъзнаят, да я съотнесат със собствения си живот, да видят кое имат и кое нямат, да влагат време и енергия в нея, тъй че, променяйки характера си, да променят и съдбата си по значим начин.

Любов Миронова
Някои хора познават Любов Миронова в качеството й на дългогодишен финансов контролер, организиран, подреден и създаващ работещи за десетилетия решения. Други познават Любов Миронова като педагог, обучител на учители и директори в образованието, активист за промяна на образователния модел, създател на център за работа с деца и родители, поемащ трудните случаи на деца с енергично изразена индивидуалност. Трети познават Любов Миронова като експерт в областта на личната ефективност, организатор на тиймбилдинги и обучения за мениджъри. Четвърти познават Любов Миронова като пътешественик, посетил пет континента в над 40 държави, изкачвал се в планини на 5000 метра над морското ниво и слизал в мини на 200 метра под земята... екзотичен и малко екстремен. Пети познават Любов Миронова като фотограф, който постоянно запечатва красотата около себе си. Седми познават Любов като естет, шпакловащ, фугиращ, боядисващ, обзавеждащ и създаващ домове. Сега Любов Миронова споделя тази опитност като любител/любим/любящ писател.


Любов е автор на програмата за обучение „Виолетовата жаба” www.indigo-bg.com  , специално създадена за деца с енергично изразена индивидуалност и техните родители. Тя развива едновременно потенциала на деца и възрастни. Програмата има високо ниво на успех при наречени хиперактивни деца, деца с дефицит на вниманието, занижена памет, липса на присъствие или просто палави деца с излишък на енергия.
В тази връзка Любов провежда обучения на учителите в детските градини и училищата в цялата страна през последните шест години. 
Участник е в десетки телевизионни предавания по въпроса за образованието на съвременните децата. 
Автор е на педагогическия серията от публикации "Устойчив модел за образование и хармония с деца".
Може да видите лекции и участия в предавания за деца и образование на Любов в Youtube


Подобни продукти

Тунели Тунели Брайън Уилямс 15.00 лв.
Изложба на кучета Изложба на кучета Ангелина Жекова 1.00 лв.
Нарисувай автомобили Нарисувай автомобили Катерина Данаилова 2.99 лв.