Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Да готвиш за ПикасоАвтор: Камий Обре
Дата на издаване: 02.12.2016
Издателство: GOURMET PUBLISHING
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 205 мм.
Широчина: 143 мм.
Страници 496
Тегло: 200 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
20.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Едва два месеца след световната премиера на романа “Да готвиш за Пикасо”, състояла се на 9 август 2016, издателство “Гурме” предлага на българските читатели дългоочакваната творба на Камий Обре. 

Вълнуващ, динамичен и омагьосващ, “Да готвиш за Пикасо” е роман, който предлага жив портрет на френския юг. Интриги, изкуство, храна и грижливо пазени тайни са вплетени заедно в една история за любов и измами около живота и наследството на Пикасо. Затрогващо и истинско, това добре изградено повествование ме накара да изпитам носталгия по петела с вино на майка ми и слънцето на Жуан ле Пен. 
---Жак Пепен, шеф-готвач, кулинарен автор и ТВ звезда

Феновете на Питър Мейл безусловно ще харесат “Да готвиш за Пикасо”. Камий Обре ни предлага един литературен вариант на буябес - гореща и пикантна смес от изкуство, интригуваща семейна сега, вкусна френска храна и любовен романс, “сготвена” в обления от слънце Прованс.” 
---Ерика Бауърмайстър, автор на “Училище за вкусове и аромати”


Френската Ривиера, пролетта на 1936: сезонът още не е дошъл в прелестното крайбрежно градче Жуан ле Пен, където шестнайсетгодишната Ондин помага на майка си в кухнята на семейното им заведение “Кафе Паради”. Тайнствен мъж, дошъл от Париж, пътуващ инкогнито и под различно име, ги моли да му сервират храна всеки ден в недалечна вила, която е наел, за да остане в неизвестност. 
Пабло Пикасо е на поредния кръстопът в своя личен и професионален живот — за него изкуството и жените винаги са взаимозависими. Смелата и одухотворена Ондин, подтискана от строгите си родители и с разбито от първата си любов сърце, тъкмо започва да открива своите способности и желания. Срещата й с Пикасо ще има отзвук и влияние върху живота й още много десетилетия, докато великият художник и талантивата млада готвачка следват своите страсти и съдби, всеки по собствения си път.  
Ню Йорк, в наши дни: младата Селин, специалист по кино-грим в Холивуд, научава от своята майка Жули, че баба й Ондин някога е готвила за Пикасо. Подтиквана от недоизказаните истории на майка си и от усещането, че има семейни тайни за разкриване, Селин решава да изпълни майчиното си желание и потегля към градчето, където някога са се срещнали баба й и Пабло Пикасо. В чувствената и опияняваща атмосфера на Кот д’Азур и с помощта на някои ексцентрични личности, нейни съкурсници в специалното кулинарно училище в нейния хотел, Селин успява да открие онази истина за изкуството, културата, кухнята и любовта, която й помага да намери себе си.
Със своите умело създадени герои - както измислени, така и някои от прочутите обитатели на френската Ривиера от миналото; със спиращата дъха сцена на действието в Южна Франция, с разбирането си за естеството на голямото изкуство, “Да готвиш за Пикасо” е един вълнуващ роман, затрогваща и мъдра история, която хвърля светлина върху механизмите на доверие и любов, пари и съзидание, движещи избора на жените и мъжете във вечното им търсене на любов, успех и щастие.

Авторката Камий Обре е носител на наградата на фондация “Едуард Олби” и финалист за престижната награда “Пушкарт”. Учила е творческо писане при известната канадска писателка и поетеса Маргарет Атууд в колежа “Хъмбър” в Торонто. Обре е работила като сценарист на успешни ТВ драми, била е преподавател в Нюйоркския университет, а също журналист и продуцент за ABC News, PBS и A&E. Писателката разделя времето си между Кънектикът и Южна Франция.

Подобни продукти

Вечно твой Вечно твой Даниел Глатауер 0.00 лв.
Да готвиш за Пикасо Да готвиш за Пикасо Камий Обре 20.00 лв.
Велика отново Велика отново Доналд Дж. Тръмп 18.00 лв.
ПОД АЛЕНО НЕБЕ ПОД АЛЕНО НЕБЕ МАРК СЪЛИВАН 20.00 лв.