Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

МУЗИКА ЗА СЕТИВА НЕВИДИМИ…

ISBN: Edicta Ltd MK 57361; Аудио диск


Производител: EDICTA Център за здраве и образование
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 125 мм.
Широчина: 140 мм.
Дебелина 10 мм
Тегло: 50 гр.
 
Цена:
12.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Ивелина Иванчева е пианист от световна величина, преподавател в Национална музикална академия „Панчо Владигеров”, носител на Златна лира (2015), лауреат на национални и международни конкурси. Тя е и един от основателите на Национална асоциация по пренатално възпитание в България. Дълго време тя разработва идеята за създаването на диск с музика, подходящ за слушане по време на бременността. Подбира произведения и определя специфичен начин на подредбата им, който счита за най-подходящ за развиване на уменията и качествата на личността още в периода преди раждането.

През 2015 г. Десислава Чолакова, виртуаозен международно признат цигулар, концерт-майстор на Оркестъра на БНР, очаква първото си дете. Точно това се оказва подходящият момент за запис на диск като „Музика за сетива невидими…”. Двете виртуозни музикантки правят финалния подбор на произведенията за диска и избират 22 класически пиеси.

Сред тях са произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, Лудвиг ван Бетовен, Сергей Рахманинов, Франсоаз Шуберт, Пьотр Илич Чайковски, Бела Барток, Васил Казанджиев, Георги Златев-Черкин, Дмитрий Шостакович и Франц Шуберт. Основно място заема „Детски албум за пиано” оп. 39 на Чайковски – по него Валери Петров пише „В лунната стая”, а Николина Георгиева създава едноименния куклен спектакъл за деца.

Защо точно тези произведения?

На практика всеки диск с музика, който харесва на майката, е подходящ за слушане преди раждането. За този конкретен диск Ивелина Иванчева е подбрала класически произведения на български и чуждестранни автори. Представено е разнообразие от стилове, което да послужи за основа за формиране на отношение към музиката на настоящите и бъдещите слушатели.

За кого е предназначен този диск?

Дискът е за всички любители на класическата музика. Специалното му предназначение е да бъде слушан от бъдещите майки в периода на бременността, за техните близки и приятели.

Повече за слушането на музика в периода преди раждането можете да прочетете тук.

В този вдъхновяващ проект участват:

Ивелина Иванчева, пиано и чембало

Десислава Чолакова, цигулка

Подбор на пиесите: Ивелина Иванчева
Текст: Дарина Пачова, Ивелина Иванчева
Изображения: Мария Джонгова, Shutterstock Inc., Can Stock Photo Inc.
Звукозапис: Intelligent Music Studios
Дизайн и тиражиране: „М-Дизайн” ЕООД
Продуцент: „Едикта“ ООД
Продуктът е регистриран в Министерство на културата с № 57361/26-10-2016 и Музикаутор.