Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Нова практическа граматика на българския език за чужденци

ISBN: 978-619-176-076-3; Учебна литература


Автор: колектив
Дата на издаване: 09.01.2017
Издателство: ИК Гутенберг
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 300 мм.
Широчина: 210 мм.
Страници 278
Тегло: 1000 гр.
Твърди корици: Не
 
няма в наличност

 Изпрати запитване

Учебната книга „Нова практическа граматика на българския език за чужденци“ е предназначена за чуждестранни граждани, изучаващи български език, както и за всички, интересуващи се от ясни граматически правила и разговорни тенденции, характерни за съвременната българска езикова ситуация.
Идеята зад създаването на „Нова практическа граматика на българския език за чужденци“ е тя да стане за чуждестранните студенти това, което са граматики на П. Пашов, Р. Влахова и С. Косева са за носителите на българския език – основна книга и ориентир за съвременната езикова култура.
Съдържанието е съставено от четири части – 1. Фонетика; 2. Граматика; 3. Етикет и фразеология; 4. От трудното към лесното – поредица от някои статиите на съставителите, посветени на типичните трудности при изучаването на българския език от чуждестранни граждани, носители на различни славянски и германски (английски и др.) езици.
Теоретичното представяне от дяловете фонетика, морфология и синтаксис освен по традиционния описателен модел и с помощта на визуализации – таблици и схеми. Този подход улеснява усвояването на граматическите особености на българския език и спомага за целта на учебното помагало – езиковите факти да бъдат се възприемат по-лесно и да се повиши лингвистичната компетентност на обучаваните. Следват упражнения, чрез които студентите да затвърдят познанията си за най-важните граматически единици чрез практиката.
При структурирането на езиковия материал е използван напълно нов принцип – представянето на граматическия дял (морфология) е обощено в резюме на английски език, което синтезира основните акценти от лингвистичната информация. Това със сигурност улеснява ориентацията на чужденците в научната терминология. Застъпени са възможни аналогии и открояване на различия спрямо английската граматика, които са от практическа позла за овладяване на българската.
Граматика съдържа и няколко приложения, с които чужденците да започнат да забелязват интерферентни грешки („От трудното към лесното“), да започнат да отличават основни маркери на разговорния език и прилагането му в различни речеви ситуации („Етикет и фразеология“).
„Нова практическа граматика на българския език за чужденци“ е първата подобна в българската лингвистична литература и е в синхрон с европейските образователни политики.


Подобни продукти

Български език за 9. клас за задължителна подготовка Български език за 9. клас за задължителна подготовка Татяна Ангелова, Петя Костадинова, Анета Кичукова 5.90 лв.
Тетрадка по физика и астрономия за 7. клас Тетрадка по физика и астрономия за 7. клас Христо Попов, Веселин Караиванов, Станьо Станев, Валери Голев, Цвятко Попов, Румяна Митева 3.90 лв.
English for You 2. Учебна система по английски език за 10. клас English for You 2. Учебна система по английски език за 10. клас Красимира Рангелова, Карла Мескил, Дейвид А. Хил 19.99 лв.