Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

НаслукаАвтор: Фабио Дженовези
Дата на издаване: 02.09.2015
Издателство: Виа Летера
Търговец: Александър Николов
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 140 мм.
Страници 392
Тегло: 400 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Романът «Наслука» на Фабио Дженовези с оригинално заглавие на италиански Esche Vive («Жива стръв») е български дебют за автора. Дженовези е добре познат и утвърден писател в Италия и извън нея. Още с първите си два романа той успява да наложи тосканското крайбрежие и неговите обитатели като своя основна тема. Докато много съвременни автори се вглеждат в драмата и проблемите на градския човек, Дженовези търси регионалния поглед към действителността, наблюдава селските особняци, прониква в дълбочината на ежедневието и генезиса на чувствата.
В романа «Наслука» попадаме в малкия, еднообразен свят на селцето Мульоне. Дженовези не се ограничава в тематиката на романа. В него се разказва за риболов, колоездене, музика, любов, предразсъдъци и всякакви видове сблъсъци между различни култури, различни поколения, различни очаквания.
Сред пъстрата галерия от образи в романа авторът проследява трима главни герои и техните лични преживявания.
Фиоренцо, който брои дните до матурата и се готви да превземе света със своята хеви метъл банда. Той осъзнава, че задачата няма да е лесна, защото не е изтеглил лесен жребий от живота заради малкия си физически недъг и заради мястото, от което идва.
Тициана, която е на тридесет и две и брои дните откакто се е върнала в родното си място след петте най-хубави години в живота си, прекарани в Берлин. Спечелила стипендия в конкуренция с цяла Италия, дипломиран  специалист по човешки ресурси от международна класа, тя решава да следва своя вроден идеализъм и прави най-голямата грешка в живота си.
Мирко, който е едва на четиринадесет, но е изгряваща звезда по колоездене и вече е спрял да брои наградите и почестите, които получава. Състезанията обаче не го вълнуват толкова, колкото липсата на приятели и нарастващата пропаст между него и връстниците му.
Това са главните герои на романа „Наслука”, чиито съдби изглеждат на пръв поглед несъвместими. Всички те обаче живеят в забравено от властите и туристите село, захвърлено из равнините на Тоскана, някъде встрани от Пиза.
Със завидна лекота и деликатна ирония авторът успява да заплете тези и още много други теми в завладяващ, богат и непредвидим сюжет, чиято движеща сила се оказва любовта. Стилът на романа увлича със своята непринуденост и с огромната симпатия на автора към героите и събитията, които описва.
Критиците в Италия с право определят романа като „провинциална епопея”. Можем само да добавим, че идеята за „глобалното село” тук се сблъсква челно с реалностите на истинското село.

Подобни продукти

Лукс Лукс Ана Годбърсън 15.00 лв.
Няма покой за мъртвите Няма покой за мъртвите колектив 15.00 лв.