Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

НаслукаАвтор: Фабио Дженовези
Дата на издаване: 02.09.2015
Издателство: Виа Летера
Търговец: Александър Николов
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 140 мм.
Страници 392
Тегло: 400 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Романът «Наслука» на Фабио Дженовези с оригинално заглавие на италиански Esche Vive («Жива стръв») е български дебют за автора. Дженовези е добре познат и утвърден писател в Италия и извън нея. Още с първите си два романа той успява да наложи тосканското крайбрежие и неговите обитатели като своя основна тема. Докато много съвременни автори се вглеждат в драмата и проблемите на градския човек, Дженовези търси регионалния поглед към действителността, наблюдава селските особняци, прониква в дълбочината на ежедневието и генезиса на чувствата.
В романа «Наслука» попадаме в малкия, еднообразен свят на селцето Мульоне. Дженовези не се ограничава в тематиката на романа. В него се разказва за риболов, колоездене, музика, любов, предразсъдъци и всякакви видове сблъсъци между различни култури, различни поколения, различни очаквания.
Сред пъстрата галерия от образи в романа авторът проследява трима главни герои и техните лични преживявания.
Фиоренцо, който брои дните до матурата и се готви да превземе света със своята хеви метъл банда. Той осъзнава, че задачата няма да е лесна, защото не е изтеглил лесен жребий от живота заради малкия си физически недъг и заради мястото, от което идва.
Тициана, която е на тридесет и две и брои дните откакто се е върнала в родното си място след петте най-хубави години в живота си, прекарани в Берлин. Спечелила стипендия в конкуренция с цяла Италия, дипломиран  специалист по човешки ресурси от международна класа, тя решава да следва своя вроден идеализъм и прави най-голямата грешка в живота си.
Мирко, който е едва на четиринадесет, но е изгряваща звезда по колоездене и вече е спрял да брои наградите и почестите, които получава. Състезанията обаче не го вълнуват толкова, колкото липсата на приятели и нарастващата пропаст между него и връстниците му.
Това са главните герои на романа „Наслука”, чиито съдби изглеждат на пръв поглед несъвместими. Всички те обаче живеят в забравено от властите и туристите село, захвърлено из равнините на Тоскана, някъде встрани от Пиза.
Със завидна лекота и деликатна ирония авторът успява да заплете тези и още много други теми в завладяващ, богат и непредвидим сюжет, чиято движеща сила се оказва любовта. Стилът на романа увлича със своята непринуденост и с огромната симпатия на автора към героите и събитията, които описва.
Критиците в Италия с право определят романа като „провинциална епопея”. Можем само да добавим, че идеята за „глобалното село” тук се сблъсква челно с реалностите на истинското село.

Подобни продукти

След полунощ След полунощ Тереза Медейрос 0.00 лв.
Речникът на Ламприер Речникът на Ламприер Лорънс Норфък 6.99 лв.
МАЛЪК ЖИВОТ МАЛЪК ЖИВОТ Ханя Янагихара 23.90 лв.