Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Като на филмАвтор: Винко Мьодерндорфер
Издателство: Ергон
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 150 мм.
Страници 288
Тегло: гр.
Твърди корици: Не
 

 Изпрати запитване

Гашпер е малко под чертата на мечтаните „12+“ и няма търпение да я прескочи, та най-сетне да отпадне забраната върху най-интересните филми… Обаче засега няма такъв филм: ограниченията важат както вкъщи, така и в училище и животът на Гашпер си остава сложен. Някои в класа го смятат за задръстен тип, който живее в своя затворен свят и общува само с компютъра си. Май има нещо вярно… Може да си чатят по цял ден с Тина, но щом прекрачат прага на училището тя престава да го вижда, сякаш е прозрачен, а приятелят му Марко е на косъм да го предаде, щом побойниците на класа подхванат поредния тормоз… На кого да разчиташ?
Но един ден Гашпер се запознава с чудатия Макс - той живее в шарена къща насред гората, която дели с прасето Екатерина Велика. Макс обича да готви и да си говори с птиците, къщата му е пълна с книги и няма нито следа от телевизор, компютър и интернет. Въпреки това двамата с Гашпер имат да си говорят за много, много неща … И животът на Гашпер се променя завинаги – съвсем като на кино! Е, Гашпер не би казал, че всичко е пълна идилия, но е факт, че за едно лято му се случват повече супер интересни неща, отколкото и в най-якия филм!
*   *   *
Романът е удостоен с наградите „Синя птица” (2013) – най-голямата литературна награда в Словения, учредена от издателство „Младинска книга”; награда „Вечерница” (2014) от вестникарско-издателската група „Вечер”; награда „Десетница” (2014) от Дружеството на словенските писатели за най-добра детска книга.
Това е историята за Гашпер – рицарят на интернета,  за Макс – максималния човек, за прасето Екатерина Велика, и за голямата каша, в която те се забъркват. Направо като във филм!Подобни продукти

Отвъдземя Отвъдземя Тахере Мафи 14.90 лв.
Харесва ми на този свят! Харесва ми на този свят! Хюс Кайер 14.99 лв.
Детски спомен Детски спомен Станка Чукачева 12.00 лв.