Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Като на филмАвтор: Винко Мьодерндорфер
Издателство: Ергон
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 210 мм.
Широчина: 150 мм.
Страници 288
Тегло: гр.
Твърди корици: Не
 

 Изпрати запитване

Гашпер е малко под чертата на мечтаните „12+“ и няма търпение да я прескочи, та най-сетне да отпадне забраната върху най-интересните филми… Обаче засега няма такъв филм: ограниченията важат както вкъщи, така и в училище и животът на Гашпер си остава сложен. Някои в класа го смятат за задръстен тип, който живее в своя затворен свят и общува само с компютъра си. Май има нещо вярно… Може да си чатят по цял ден с Тина, но щом прекрачат прага на училището тя престава да го вижда, сякаш е прозрачен, а приятелят му Марко е на косъм да го предаде, щом побойниците на класа подхванат поредния тормоз… На кого да разчиташ?
Но един ден Гашпер се запознава с чудатия Макс - той живее в шарена къща насред гората, която дели с прасето Екатерина Велика. Макс обича да готви и да си говори с птиците, къщата му е пълна с книги и няма нито следа от телевизор, компютър и интернет. Въпреки това двамата с Гашпер имат да си говорят за много, много неща … И животът на Гашпер се променя завинаги – съвсем като на кино! Е, Гашпер не би казал, че всичко е пълна идилия, но е факт, че за едно лято му се случват повече супер интересни неща, отколкото и в най-якия филм!
*   *   *
Романът е удостоен с наградите „Синя птица” (2013) – най-голямата литературна награда в Словения, учредена от издателство „Младинска книга”; награда „Вечерница” (2014) от вестникарско-издателската група „Вечер”; награда „Десетница” (2014) от Дружеството на словенските писатели за най-добра детска книга.
Това е историята за Гашпер – рицарят на интернета,  за Макс – максималния човек, за прасето Екатерина Велика, и за голямата каша, в която те се забъркват. Направо като във филм!Подобни продукти

Криско. Пътят нагоре - лимитирано издание Криско. Пътят нагоре - лимитирано издание Кристиан Талев - Криско 35.00 лв.
Учебен кораб Тобърмори Учебен кораб Тобърмори Алегзандър Маккол Смит 14.99 лв.