Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Остров БоуенАвтор: Сесар Майорки
Издателство: Ергон
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 400
Тегло: гр.
Твърди корици: Не
 

 Изпрати запитване

Всичко започва с убийството на британския моряк Джеремая Пъркинс в Хавойсюнд, малко норвежко пристанище в Арктика, и с мистериозния пакет, който Пъркинс е изпратил на лейди Елизабет Фарадей малко преди гибелта си. А може би историята започва от другаде – с откриването на няколко странни реликви в една средновековна крипта. Именно една от тези невероятни реликви кара вечно намусения професор Юлисис Сарко да предприеме безумно пътешествие на борда на кораба „Сен Мишел“. Сарко и неговият помощник Адриан Кайро пътешестват из целия свят и са изправени пред безброй опасности в компанията на капитан Верн и неговия екипаж, на младия фотограф Самюел Дюранго и на две британки – лейди Фарадей и нейната дъщеря Катрин – които се обръщат към тях за помощ. Но нищо не ги е подготвило за срещата с ужасяващата тайна на остров Боуен, който лежи отвъд арктическия кръг.  Защото, както би вметнал Шерлок Холмс, „…когато елиминираш невъзможното, онова, което остава, колкото и да е невероятно, може би е истината“.
Журито на Националната награда за детска и младежка литература описва тази творба на Майорки като „възхвала на приключенския дух, която отдава почит на класическата литература и е написана със страст, удоволствие, хумор и интелигентност“,  и подчертава „превъзходно изградените персонажи и завладяваща сюжетна интрига“.
Книгата е наградена с Premio EDEBE de Literatura Juvenil 2012 (Награда за книга на годината на Издателство ЕДЕБЕ, едно от най-големите в Европа, с над 8000 заглавия годишно; наградата е 54000 евро), Premio El Tempo de las Mil Puertas 2012 Награда на сайта „Храм на хилядата врати“, където жури са самите читатели), Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2013 (Национална награда на Испания за детска и младежка литература), Lista del Honor del  IBBY (International Board on Books for Young people) 2014 (Награда вписване в „Почетен списък“ на най-добрите европейски литературни творби за деца и младежи, присъждана от международен борд от литературни критици, писатели, издатели, със седалище в Базел, Швейцария).

Подобни продукти

Целуната от ангел Целуната от ангел Елизабет Чандлър 12.00 лв.
Куклите Куклите Джени Валентиш 18.00 лв.
Остров Боуен Остров Боуен Сесар Майорки 16.99 лв.