Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Остров БоуенАвтор: Сесар Майорки
Издателство: Ергон
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 400
Тегло: гр.
Твърди корици: Не
 

 Изпрати запитване

Всичко започва с убийството на британския моряк Джеремая Пъркинс в Хавойсюнд, малко норвежко пристанище в Арктика, и с мистериозния пакет, който Пъркинс е изпратил на лейди Елизабет Фарадей малко преди гибелта си. А може би историята започва от другаде – с откриването на няколко странни реликви в една средновековна крипта. Именно една от тези невероятни реликви кара вечно намусения професор Юлисис Сарко да предприеме безумно пътешествие на борда на кораба „Сен Мишел“. Сарко и неговият помощник Адриан Кайро пътешестват из целия свят и са изправени пред безброй опасности в компанията на капитан Верн и неговия екипаж, на младия фотограф Самюел Дюранго и на две британки – лейди Фарадей и нейната дъщеря Катрин – които се обръщат към тях за помощ. Но нищо не ги е подготвило за срещата с ужасяващата тайна на остров Боуен, който лежи отвъд арктическия кръг.  Защото, както би вметнал Шерлок Холмс, „…когато елиминираш невъзможното, онова, което остава, колкото и да е невероятно, може би е истината“.
Журито на Националната награда за детска и младежка литература описва тази творба на Майорки като „възхвала на приключенския дух, която отдава почит на класическата литература и е написана със страст, удоволствие, хумор и интелигентност“,  и подчертава „превъзходно изградените персонажи и завладяваща сюжетна интрига“.
Книгата е наградена с Premio EDEBE de Literatura Juvenil 2012 (Награда за книга на годината на Издателство ЕДЕБЕ, едно от най-големите в Европа, с над 8000 заглавия годишно; наградата е 54000 евро), Premio El Tempo de las Mil Puertas 2012 Награда на сайта „Храм на хилядата врати“, където жури са самите читатели), Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2013 (Национална награда на Испания за детска и младежка литература), Lista del Honor del  IBBY (International Board on Books for Young people) 2014 (Награда вписване в „Почетен списък“ на най-добрите европейски литературни творби за деца и младежи, присъждана от международен борд от литературни критици, писатели, издатели, със седалище в Базел, Швейцария).

Подобни продукти

Кажи ми, Маркъс Кажи ми, Маркъс Ник Хорнби 7.50 лв.
Издирва се Издирва се Сара Шепард 0.00 лв.
Пеперудата Петя. The Story About Butterfly Buddy Пеперудата Петя. The Story About Butterfly Buddy Урсула Вуоренлина 8.00 лв.