Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Да яхнем кобилата на историята

ISBN: 978 – 954 - 2992 – 32 – 5; История и политика


Автор: Карол Модзелевски
Дата на издаване: 18.02.2016
Издателство: МД "Елиас Канети"
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 240 мм.
Широчина: 170 мм.
Страници 372
Тегло: 500 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
22.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Кобилата на историята е див необуздан мустанг. Може да успееш да се качиш на гърба ѝ идори да се задържиш там известно време, но няма никакъв начин да я накараш да се движи в желаната от теб посока. В крайна сметка винаги ще ни отнесе там, където не сме предполагали и не сме очаквалида се озовем. Ето така с две думи тълкувам своя жизнен опит.
Карол Модзелевски

Да яхнеш кобилата на историята“ (заглавието е цитат от Маяковски) е увлекателен автобиографичен разказ, през който преминавакато на длан живият поток на полската история от годините на Втората световна война до края на век. Книгата представлява интерес за учени от различни области. Със своя приятен език, с необикновения живот и мисли на автора си, оцветени от чувството му за хумор, тя би била интригуващо четиво за всеки читател.

Отличена е с четири престижни полски награди през 2014 г.: литературната награда „Нике“, историческата „Кажимеж Мочарски“ и наградите „Юзеф Тишнер“ и „Йежи Гедройч“.


Карол Модзелевски
Карол Модзелевски (р. 1937) е историк медиевист, автор на известното изследване „Европа на варварите“. Син на руска еврейка, осиновен от полски комунист, той става един от основателите на първата „Солидарност“ и заедно с Яцек Курон пише през 1965 г. прочутото „Отворено писмо до Партията“. Осъждан на няколко пъти за политическата си дейност, прекарва близо 8 години по затворите.


Подобни продукти

Златното руно Златното руно Йоран Шилт 16.00 лв.
Laudaris temporis acti studia in memoriam Ioannis A. Bozilov. Vol. I Laudaris temporis acti studia in memoriam Ioannis A. Bozilov. Vol. I професор Иван Божилов 20.00 лв.