Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

Публична Екзекуция No7Автор: Теодор Вергов
Дата на издаване: 13.08.2018
Издателство: Фабер
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 200 мм.
Широчина: 130 мм.
Страници 214
Тегло: 240 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
12.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Датата е 28-ми Ноември 2023 година, а Артър Крийг е седмият осъден на публична екзекуция от новата правораздавателна система на САЩ.
За разлика от предходните осъдени, той няма да получи полагащото се на всеки време за разкаяние и сбогуване. Вместо това ще бъде принуден да даде сведения за всички неразкрити доказателства , свързани с извършените от него 33 изключително жестоки предумишлени убийства.
Гражданите са длъжни да наблюдават изпълнителния процес на живо по телевизията, за да осъзнаят последиците от престъпленията и неизбежността на справедливото наказание.
Дали обаче все пак смъртната присъда ще се окаже подходящо средство за постигането на едно по-съвършено и лишено от престъпност общество? Дали съдиите все пак не са просто хора, които биха могли да обрекат на екзекуция някой невинен?
Дали тази жестока екзекуция все пак е способна да поправи извършените злини и да върне непоносимата болка на всички пострадали? Или е способна единствено да демонстрира пълната жестокост на господстващия социален ред и да донесе временна наслада на жадните за кръв и зрелища граждани, от които Държавата отдавна е отнела всички останали удоволствия...


Подобни продукти

Отдалечаване на въздуха Отдалечаване на въздуха Георги Рупчев 9.00 лв.
Има ли места в рая? Има ли места в рая? Даян Шаер 16.00 лв.
Животът не струва пари Животът не струва пари Иво Христов 7.00 лв.