Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

НЯВГАБЪДЕАвтор: Рей Бредбъри Превод: Десислава Сивилова Илюстрации: Мира Мирославова
Дата на издаване: 14.12.2018
Издателство: БГкнига
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 290 мм.
Широчина: 205 мм.
Страници 44
Тегло: 400 гр.
Твърди корици: Да
 
Цена:
24.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване


Книгата „НЯВГАБЪДЕ“ е прекрасна приказка, с която Бредбъри ни напомня, че мечтите са не само за децата, но и за всеки, който има куража да полети.


Сънували ли сте мечтите си?

Пазите ли спомените за тях, за да ги превърнете в реалност, когато сте будни? Умеете ли да летите?

Изостанал от кервана на баща си в студената пустинна нощ, 11-годишният Ахмед събужда със сълзите си бога на бляновете и забравените имена.

Неочакваното запознанство слага начало на невероятно пътуване във времето и пространството, а между отминалите светове и бъдещите възможности малкото момче разгръща страниците на приказка с важни уроци.

Научава, че трябва да излезе от следите на отминалите стъпки и да проправи своя собствена пътека.

Разбира, че живеейки за собственото си бъдеще, ще осмисли настоящето си.

И ще постигне съкровените си мечти.


 

Превод: Десислава Сивилова

Десислава Сивилова има десет години опит като преводач от английски на български език. Един от най-новите ѝ проекти е книгата „НЯВГАБЪДЕ“ на Рей Бредбъри.

Десислава превежда филми, сериали и телевизионни предавания за дублаж към „Доли медия студио“, както и художествена литература и популярна психология. Била е сътрудник на издателствата „ИнфоДАР“, „Артлайн Студиос“, „AMG Books“ и „БГкнига“. Има особена слабост към превода на фентъзи и фантастика. През последните години се занимава и с превод на художествена литература от български на английски език към фондация „Човешката библиотека“, с цел популяризиране на българската литература в чужбина.

Илюстрации: Мира Мирославова

Мира Мирославова e визуален артист и художник на илюстрациите в „НЯВГАБЪДЕ“ на Рей Бредбъри. Друга книга, от която читателите познават творчеството ѝ, е „Принцесешки истории и други необикновени случки“ (изд. „Рибка“, 2018 г.). 

Мира работи професионално в сферата на илюстрацията, a стилът ѝ е вдъхновен от класическите приказки, магическите истории и дълбоките гори. Започва да чете от малка и най-ранните ѝ спомени са за това как създава свои светове с молив в ръка. 
Живее и твори в София, България, но обожава да пътува. Завършила е английска литература и дизайн на текстил в Маnchester Academy, Англия, където всъщност преоткрива илюстрацията като средство за изразяване на идеи. 


Подобни продукти

Да пукна, ако лъжа Да пукна, ако лъжа Клеър Калмън 9.99 лв.
ЕРИХ КЕСТНЕР Разказва ЕРИХ КЕСТНЕР Разказва Ерих Кестнер 32.00 лв.