Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
 Сподели  Отпечатай

НЯВГАБЪДЕАвтор: Рей Бредбъри Превод: Десислава Сивилова Илюстрации: Мира Мирославова
Дата на издаване: 14.12.2018
Издателство: БГкнига
Търговец: БГкнига ЕАД
Брой в опаковка: 1
Височина: 290 мм.
Широчина: 205 мм.
Страници 44
Тегло: 400 гр.
Твърди корици: Да
 
Цена:
24.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване


Книгата „НЯВГАБЪДЕ“ е прекрасна приказка, с която Бредбъри ни напомня, че мечтите са не само за децата, но и за всеки, който има куража да полети.


Сънували ли сте мечтите си?

Пазите ли спомените за тях, за да ги превърнете в реалност, когато сте будни? Умеете ли да летите?

Изостанал от кервана на баща си в студената пустинна нощ, 11-годишният Ахмед събужда със сълзите си бога на бляновете и забравените имена.

Неочакваното запознанство слага начало на невероятно пътуване във времето и пространството, а между отминалите светове и бъдещите възможности малкото момче разгръща страниците на приказка с важни уроци.

Научава, че трябва да излезе от следите на отминалите стъпки и да проправи своя собствена пътека.

Разбира, че живеейки за собственото си бъдеще, ще осмисли настоящето си.

И ще постигне съкровените си мечти.


 

Превод: Десислава Сивилова

Десислава Сивилова има десет години опит като преводач от английски на български език. Един от най-новите ѝ проекти е книгата „НЯВГАБЪДЕ“ на Рей Бредбъри.

Десислава превежда филми, сериали и телевизионни предавания за дублаж към „Доли медия студио“, както и художествена литература и популярна психология. Била е сътрудник на издателствата „ИнфоДАР“, „Артлайн Студиос“, „AMG Books“ и „БГкнига“. Има особена слабост към превода на фентъзи и фантастика. През последните години се занимава и с превод на художествена литература от български на английски език към фондация „Човешката библиотека“, с цел популяризиране на българската литература в чужбина.

Илюстрации: Мира Мирославова

Мира Мирославова e визуален артист и художник на илюстрациите в „НЯВГАБЪДЕ“ на Рей Бредбъри. Друга книга, от която читателите познават творчеството ѝ, е „Принцесешки истории и други необикновени случки“ (изд. „Рибка“, 2018 г.). 

Мира работи професионално в сферата на илюстрацията, a стилът ѝ е вдъхновен от класическите приказки, магическите истории и дълбоките гори. Започва да чете от малка и най-ранните ѝ спомени са за това как създава свои светове с молив в ръка. 
Живее и твори в София, България, но обожава да пътува. Завършила е английска литература и дизайн на текстил в Маnchester Academy, Англия, където всъщност преоткрива илюстрацията като средство за изразяване на идеи. 


Подобни продукти

Суеверие Суеверие Карън Робърдс 12.00 лв.
Кланица 5 Кланица 5 Кърт Вонегът 14.00 лв.