Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Уникална книга на астрологиятаАвтор: Клавдий Птолемей
Издателство: Лира Принт
Търговец: Лира Принт
Брой в опаковка: 0
Височина: 0 мм.
Широчина: 0 мм.
Страници 216
Тегло: 0 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
9.50 лв.
бр.

 Изпрати запитване

УНИКАЛНА КНИГА НА АСТРОЛОГИЯТА
Четирикнижието на Клавдии Птолемей
Коментари и тълкувания от френския астролог Паскал Шарве

 Да четем от небето

 Птолемей - един от най-големите учени на всички времена, е за астрономията, географията и астрологията това, което е Архимед за физиката, Платон - за философията и Хипократ - за медицината. Без сянка от религиозна пристрастеност или суеверие, със своя дух на толерантност той обобщава астрологическите познания в една творба, обновяваща възгледите върху това изкуство за анализ и прогностика, както никой друг през II век от нашата ера, когато нейните адепти се занимават основно с разглеждане на небесните конфигурации и посказани им от преживяна опитност предсказания.

Четирикнижието на Птоломей, открай време считано за библия по астрология, разглежда нейните правила и принципи с несравнима логика и яснота, както и основните астрологически техники и инструменти по отношение на засегнатите от нея области: темперамента, болестите, богатството, пътуванията, както и човешките характери.

За пръв път цялостно преведен от оригиналното гръцко произведение, този основополагащ текст за западната астрология е разяснен под консултацията на трима изтъкнати френски специалисти - историк-елинист, астроном и астролог, предлагайки на запознатия или просто любознателен читател едновременно един автентичен трактат и истинска енциклопедия в достъпен стил - както би искал и самият Птолемей.

Тази уникална книга, в коята астрологията и астрономията говорят с едни и същи изразни средства, е неподвластна на превретностите на времето - идеалният мост от първичното познание към съвременните изследвания.Подобни продукти

Зодии на вкус Зодии на вкус Марияна Добранова 25.00 лв.