Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Въведение в индийската астрологияАвтор: Самир Азар
Издателство: Лира Принт
Търговец: Лира Принт
Брой в опаковка: 0
Височина: 0 мм.
Широчина: 0 мм.
Страници 368
Тегло: 0 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
11.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Принципите на астрологията, каквато тя е представена в текстовете на вековна Индия, значително се различават от методиката, която западният свят използва. Ведическата астрология не е независима дисциплина. Тя е просто неделима част от културните съкровища - философски и духовни, чиито корени датират още от зората на човечеството.
Това необикновено произведение описва всички практически аспекти - философски и духовни, на индийската астрология според Джьотиш - едновременно наука и изкуство. Наука, защото се основава на небесна конфигурация, обективно пресметната според астрономически данни. Изкуство, понеже задейства всички способности за синтез на човешкия мозък, за да извлече тълкувание и правилна преценка.
Същинската цел на Джьотиш не е да предсказва бъдещето, но да покаже на човешкото създание най-добрия път на развитие, който ще го доведе до освобождаване от неговата карма. Методът не само описва човека, неговото обкръжение, склонности и бъдеще - целта на Джьотиш е да помогне на индивида да надхвърли "написаното на небето" и да се освободи от съдбата. Нещо повече - рождената тема е построена, като се отчита прецесията на равноденствията, тоест според истинските позиции на звездите при раждането.
По тази система авторът е успял да опише физическата външност, характера, склонностите и обкръжението на личност, непозната досега, единствено с изучаване на неговата карта.
"Но ние все още сме твърде далеч от успехите на ерудитите в астрологията - пандитите от Индия, които са прекарвали живота си - още от най-ранна възраст, в изучаване и практикуване на тази наука."
Самир Азар няма претенцията да принадлежи към определена астрологическа школа. Тази книга е резултат от шест години задълбочени изследвания на астрологията на пандитите от Индия. Авторът е писател и журналист. живее в Либия. Друго негово изследване е книгата му "Аюрведа. Традиционна индийска медицина".


Подобни продукти

Уникална книга на астрологията Уникална книга на астрологията Клавдий Птолемей 9.50 лв.
Сатурн Сатурн Лийз Грийн 9.50 лв.
Водолей Водолей Йоана 0.00 лв.