Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Стратегията Син Океан

ISBN: ISBN: 9789547830486 ; Икономика и бизнес


Автор: В. Чан Ким Р. Моборньо
Издателство: Локус Пъблишинг
Търговец: Локус Пъблишинг
Брой в опаковка: 1
Височина: 215 мм.
Широчина: 145 мм.
Страници 280
Тегло: 500 гр.
Твърди корици: Не
 
Цена:
18.00 лв.
бр.

 Изпрати запитване

Как да създадем незаета пазарна ниша и да обезсмислим конкуренцията У. Чан Ким и Рене Моборньо

Да спечелиш, без да се състезаваш: Нов стратегически подход От зората на индустриалната ера компаниите застават една срещу друга в ожесточена битка с цел устойчиво и печелившо развитие. Те се борят за преднина пред конкурентите, воюват за пазарен дял, сражават се за диференциране. И въпреки това тези отличителни черти на конкурентната стратегия не са начинът за създаване на печелившо развитие в дългосрочен план.

Тази книга поставя под съмнение всичко, което смятате, че знаете за изискванията за стратегическия успех. У. Чан Ким и Рене Моборньо твърдят, че жестоката конкуренция води единствено до "кървав червен океан" от съперници, които си оспорват един все по-намаляващ източник на печалби. Настоящата книга е базирана на изследване на 150 стратегически ходове, които обхващат повече от сто години и над тридесет индустрии. Авторите са на мнение, че трайният успех се дължи не на ожесточената конкуренция, а на създаването на "сини океани" ­ неоползотворени и все още неразраснали се нови пазарни пространства. Подобни стратегически ходове, които авторите наричат "стойностна иновация, осигуряват мощни скокове в продажбите и често изолират конкурентите за повече от десетилетие.

Стратегията "Син океан" представя систематичен подход как да се обезсмисли конкуренцията и очертава принципи и инструментариум, които всяка компания може да използва, за да създаде и завладее "сини океани". Забележителна творба, която преобръща традиционното мислене за стратегиите и прокарва нов, смел път към спечелване на бъдещето.

У. Чан Ким е председател на Boston Consulting Group Bruce D. Henderson и професор по стратегически и международен мениджмънт в бизнес университета INSEAD, Франция.

Рене Моборньо e член на преподавателското тяло към INSEAD и професор по стратегии и мениджмънт.

Виж всички книги от Локус тук

Подобни продукти

PR - професия за жени PR - професия за жени Веселина Любенова 0.00 лв.