Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Скалино

Издателство “Скалино” съществува от началото на 2011 г. и първата му книга е необичайният сборник „Възможните майки”, в която са събрани историите на 116 жени от различни страни, майки и немайки, като текстовете им не са свързани пряко с имената на авторките, от които е съставен силуетът на бременна жена на корицата. През октомври 2011 г. тази книга има и своето първо (допълнено и различно) издание на италиански език „Maternità possibili”, издадено в България от „Скалино”.  През последните три месеца на 2011 г. италианското издание на книгата беше представено в Милано, на фестивала на малките издатели в Киари (Бреша), във Венеция и в Местре. „Възможните майки” се превърна във визитна картичка на издателство „Скалино” и постави началото на още два следващи проекта, насочени към родителството. Втората издадена книга на „Скалино” е албумът с фотографии и есета „Софийски истории в кадър” с автори Галя Йотова и Светла Петкова, появил се в книжарниците за деня на София в средата на септемри 2011 г. със субсидия от конкурса на Столична програма “Култура” в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата 2019 г. Преводните книги на „Скалино” са два съвременни италиански романа, „Неправна кантора” от Федерико Бакомо (Дючезни) и „Без токчета” на Франческа Ланчини, с които започва поредицата „Дебюти”. Дебютната книга на български автор на издателство „Скалино” е сборника с разкази на Деница Дилова „Тънкости на приготвянето”, илюстрирани от авторката и допълнени с рецепти.

Фотографиите на книгите на издателство „Скалино” в галерията на Книжна борса ИСКЪР са направени от фотографа Галя Йотова, автор в първите два издателски проекта на „Скалино”.

Книгите на "Скалино" ще намерите в Книжна борса ИСКЪР на щанда на "Алфа Трейд Консулт", eтаж 1, за поръчки и запитвания тел. 0889 875 249, " + linktext + "")">

За контакти:

" + linktext + "")">

0898 524 124

София 1000

ул. „Иван Вазов” 38,

Книжарница „Алба”