Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

M-Tel eBook на една година

На 30.01.2012 г. (понеделник) в софийската галерия „Академия” беше отбелязана една година от стартирането на съвместния проект на БГкнига и M-Tел – M-Tel eBook.

В този период от книжарницата са били свалени близо 13 хиляди заглавия, регистирани са над 3600 уникални потребители, а съдържанието се е увеличило двойно.

В рамките на празника Красен Хинков, директор „Продукти и услуги” на мобилния отператор, цитира изследване, според което притежателите на устройства за четене си купуват с от 30 до 40 процента повече книги в сравнение с тези, които четат единствено посредством хартиен носител. Тенденцията показва, че новият вид консумация на познанието не просто се затвърждава, но и влияе положително върху читателските навици.

Водещият на събитието, Драго Симеонов, запозна публиката с екологичния аспект на технологиите, а специален гост на рожеденния ден на книжарницата беше Ваня Щерева. Певицата се похавли с първите си качени в  М-Tel eBook книги  – „30 неизвинени”, „Татко, аз и ангелът” и „Образцов дом”. Последното заглавие, претърпяло четири книжни издания, вече може да бъде намерено само в електронен вид.  Книгата „30 неизвинени” беше представена с прожекция на филм, режисиран от авторката, а гостите получиха като подарък книжен екземпляр от изданието. Покрай раздаването на автографи стана ясно, че дори и да си закупите електоронна книга, технологията позволява авторът да ви я разпише.