Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

С 49.30 м бургазлии отново доказаха, че са най-големите романтици

За втори път Бургас спечели приза „Романтична столица на България”, след като жителите му изписаха почти 50-метрово любовно писмо.
Финалът на кампанията за най-дълго любовно послание беше на 13 февруари по време на премиерата на сборника „Сто сонета за любовта” от Пабло Неруда в книжарница „Хеликон България”. Кулминацията на събитието беше обявяването на Романтичната столица на България 2012 г. Дванайсет града тръпнеха в очакване да разберат кой ще бъде на първо място, като и тази година най-големи конкуренти бяха романтичните столици през 2009 г. и 2010 г., съответно - Бургас  и Велико Търново. Категорично първенство бе отредено на морския град с внушителните 49,3 м, а общата дължина на всички любовни послания е 224 метра. 

Кампанията за най-дълго любовно писмо се провежда за трети път и е организирана от издателска къща „Кръгозор” и верига книжарници „Хеликон”. Всяка година размерите на романтичните послания се увеличават двойно. Напук на лошото време и напрегнатото ежедневие българинът доказа, че винаги има място за малко спонтанна романтика и намира време да отдели внимание на любимия човек.