Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Книжни приключения с машина на времето

"Току-що една майка ни информира, че детето й толкова се е запалило по детективите от "Читателска щафета", че чете горе-долу по книга на ден :) Това е достатъчно да ти осмисли деня, нали?"

Това споделиха днес нашите приятели от "Аз обичам да чета детски книги" на своята фен страница във фейсбук. Ако вие пък се питате за какво става въпрос, не е нужно да използвате дедективски прийоми, за да разберете. Веднага вдигаме завесите:
Два месеца след финала на първа кампания за насърчаване на четенето „Читателска щафета с героите на Роалд Дал“, беше дадено началото на второ издание на кампанията. Новата щафета носи името „Детективи с машина на времето“ и е организирана от стартиралия в началото на месеца сайт “Детски книги” (www.Detskiknigi.com) и издателство „Фют“, с медийното партньорство на сайта за книги и четене „Аз чета“.
Целта на кампанията е да предизвика траен интерес и положителни емоции към книгите и четенето у децата, запознавайки ги с приключенията на малките детективи от книгите на немския писател Фабиан Ленк в различни периоди от миналото, с тайнствени загадки и вълнуващи истории. 
Щафетата, подобно на първото издание през есента, ще протече под формата на читателско състезание. В него малките участници ще трябва да прочетат четири книги от поредицата „Детективи с машина на времето“, а после да отговорят на таен въпрос по избор за една от прочетените книги. Малките палавници, приключили с книгите за Читателската щафета, ще трябва да изтеглят специалната форма за участие от сайта на играта, да попълнят необходимите данни, да я удостоверят с подпис на родител, учител или библиотекар и да я изпратят по пощата до 18. май 2012 г.  
Организаторите от сайта “Детски книги” и издателство “Фют” са предвидили и много награди за всички участници. Първите 500 деца, изпратили своята форма за участие, ще получат специални значки с колекционерска стойност, а в края на играта чрез томбола измежду всички участници ще бъде определен и големият победител, който ще получи подарък-изненада. Ще има и няколко специални награди, както и поощрителни книжни и вкусни изненади.
Всички необходими материали за включване в литературното предизвикателство на щафетата, условията за участие и примерен читателски дневник могат да се открият и са достъпни на специалния сайт за щафетата - detektivi.detskiknigi.com.