Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

XVIII-ти Международен панаир на книгата в Прага - покана за участие

В периода 17-20 май, 2012 г. в град Прага – Чешка република ще се проведе XVIII-тия Международен панаир на книгата. Темата на тазгодишното издание е “Литературата на черноморския регион”. Пражкият панаир се нарежда сред най-големите форуми , който събира на едно място книгоиздатели, автори и дистрибутори от цял свят. На панаира ще бъдат представени около 400 издателства от 30 държави. В рамките на четирите дни посетителите ще могат да се запознаят с най-новите издания в областта на художествената и специализираната литература, технически и университетски издания на чешки и чуждоезичен печат. Ежегодно панаирът се посещава от над 50 000 души.
Българският културен институт в Прага подготвя българско участие със собствен павилион на площ от 20м2  който ще включва:
 1. Специално подготвена за случая изложба от пространствена инсталация;
 2. Аудиториум - живо и артистично място, предоставящо възможност за работни срещи, дискусии и литературни четения; 
 3. Библиотека  - щанд с издадени  през последните 2 години книги на български автори и български издателства.

Институтът се обръща към българските издателсва с покана за безплатно участие на чешкия панаир на книгата. Представянето  ще бъде само с идеална / нетърговска / цел.

При желание за участие е необходимо да изпратите по пощата по 1 екземпляр  от заглавия на български автори по ваша преценка, издадени през последните две години, които ще бъдат изложени  на българския щанд. След приключването на панаира, от Българския културен институт - Прага ще бъдем признателни, ако книгите, които сте изпратили, останат дарение за библиотеката института.

При желание за участие, можете да изпратите книгите до края на месец април 2012г. на адрес:
Bulharský Kulturní Institut 
Klimentská 6
110 00 Praha 1
Česka Republika
За госпожа Галина Тодорова