Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Книжни рицари 2012 г.

На 23 април - Meждународния ден на книгата и авторското право - бяха връчени годишните награди на АБК – „Рицар на книгата”. Събитието се състоя в Националната библиотека „Св.св.Кирил и Методий”.

Андрей Захариев (БНТ, предаването „Библиотеката”) е носител на приза в категория "Електорнни медии - радио и телевизия". Колективът на вестник "Стандарт" получи отличиито в категория "Печатни медии", а рицар на книгата за "Интернет базирани медии" е Георги Грънчаров (блога "Библиотеката). За общественик с най-голям принос и подкрепа за развитието на бранша беше отличена госпожа Ваня Грашкина, до скоро председател на УС на ББИА, за дългогодишната й работа в подкрепа на книгата, за защитата на високи библиотечни стандарти и за Националната кампания за възраждане на библиотеката.Рицар за цялостен принос към книга и четенето тази година е доц. Александър Кьосев,а специална грамота за значим жест на родолюбие и подкрепа на международния книгообмен на книгата и четенето беше присъдена на Капитан Янко Георгиев – изпълнителен директор на Bulgaria Air.

По време на церемонията бяха засегнати въпроси, засягащи авторското право и актуалната днес иконмика на знанието както и винаги обсъжданата тема за ДДС въврху книгите в България.