Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

494 книги прочетоха общо участниците в Читателската щафета

494 книги са прочели общо 92-мата участници в Читателската щафета „Детективи с машина на времето“ само две седмици преди края на второто издание на кампанията, която цели да поощри четенето при децата.  Според правилата всеки участник трябва да прочете поне 4 книги от поредицата за деца „Детективи с машина на времето“ на немския писател Фабиан Ленк, след което да изпрати заверената от родител, учител или друг възрастен форма за участие до 18 май. 
Според получените до този момент форми за участие най-четените книги от поредицата са "Тайната на Тутанкамон",  "Клеопатра и свещената кобра", "Златото на Чингис хан". Много от малките читатели не са се ограничили до минималното изискване от 4 книги, а са прочели по 5 и повече приключения на смелите детективи. Най-запалените почитатели пък са успели да прочетат всички 14 книги от поредицата за трите месеца на кампанията. На голям интерес се радва кампанията в градовете Бургас, Крън, Силистра, Димитровград, Благоевград и София, участниците от които изпращат снимки и писма.
На 7 май организаторите на Щафетата – екипът на сайта Detskiknigi.com, гостуваха на специалното събитие за ученици от началния курс „Празник на детската книга в моя град", организирано от Народно читалище „Иван Вазов“- Сопот и издателсво „Фют“ – основен партньор на Читателската щафета. Под формата на весели игри учениците се запознаха с героите на детските писатели Кина Къдрева, Юлка, както и с поредицата "Детективи с машина на времето". Учениците от трети клас се докоснаха до тайните на световното минало и легендарните исторически личности като Хатшепсут, Александър Македонски, Тутанкамон, сър Франсис Дрейк и други. Любопитните щафетници показаха знанията си за различни епохи, засегнати в поредицата на Фабиан Ленк, по време на специалната детективска игра - пътуване назад във времето с Темпус.