Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Покана за финала на читателска щафета „Детективи с машина на времето“

Финалът на читателска щафета „Детективи с машина на времето“,  проведена с любезното съдействие на издателство „ФЮТ“, ще бъде отбелязан на специално събитие на 19.05.2012г. от 10.00ч в Детския отдел на Столична библиотека. Всеки малък читател може да  се включи в планираните игри и забавления. Едно загадъчно, вълнуващо, любопитно и щуро пътешествие назад в историята очаква гостите на големия финал на щафетата. Приключенията са разделени в няколко сесии. 

В първата специални гости на детективския финал ще бъдат ученици от ІV. клас на ОУ "Любен Каравелов, гр. Попово, които ще представят своя литературен двубой по книгите "Убийство в театъра" и "Тайната на Тутанкамон", част от проект „УСПЕХ“. Втората сесия е посветена на Египет и книгите на Фабиан Ленк, чието действие се развива в древната страна. Следва ред на Древна Гърция и Македония и книгите "Загадката на оракула", "Скандал на Олимпиадата" и "Убийство в театъра". На пътешествие до Древен Рим ще се отправят участниците непосредствено след това. По книгата „Магическия еликсир“ ще протече предпоследната сесия. Последен идва редът на героите, станали легенда със своите смели подвизи – Чингис Хан, Ричард Лъвското сърце, Монтесума, смелите викинги Малките детективи ще имат възможност и да изберат най-творчески настроения участник в щафетата, гласувайки за рисунките по поредицата „Детективи с машина на времето“, получени досега.

Победителят в щафетата ще бъде определен по време на Пролетния базар на книгата в НДК на 29 май 2012г. Той ще бъде изтеглен на специална томбола измежду всички, изпратили форма за участие в читателската щафета до 18.05, и ще се сдобие с чисто нов електронен четец.

Събитието накратко:
Кога? 19.05.2012 г. (събота), от 10:00 до 14:00 часа
Къде? Столична библиотека, Детски отдел (пл. „Славейков“  4а), София
От 10:00 до 10:30 часа - специални гости на детективския финал -
 ученици от ІV. клас на ОУ "Любен 
Каравелов", гр. Попово.  
От 10:40 до 11:20 часа - тема "Египет" 
От 11:30 до 12:10 часа - тема "Древна Гърция и Македония" 
От 12:20 до 13:00 часа - тема "Древен Рим" 
От 13:10 до 13:20 часа - тема "Магическият еликсир" 
От 13:20 до 14:00 часа - тема "Смели сърца“