Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Неизвестни творби на Георги Божилов - Слона

На пазара излезе албум с познати и непознати творби на Георги Божилов, събирани от частни колекции, музеи и лични архиви с картини.

 Художникът Георги Божилов или Слона – както всички негови приятели го наричат, е емблематично име в съвремен-
ното българско изобразително изкуство. Свързваме го с пловдивската група млади художници от 60-те години на миналия век, които активно участват в развитието и модернизирането на изкуството в България през този период.

До 31 май творбите на Георги Божилов могат да се видят в галерия "Средец" на Министерството на културата. Материалите публикувани в книгата "Портрети на духа", както и информацията за хидожника са плод на дългогодишната работа на авторката Анжела Денева. Книгата е висококачествено цветно издание с твърди корици, на български и английски език. Почитателите на художника ще имат изключителната възможност да закупят книгата на ниската цена от 25 лв. Това е възможно поради финансовата помощ за издаването получена от Фонд „Научни изследвания“ при Министерството на образованието,младежта и науката; Министерство на културата - Програма „Помощ за книгата“ и Фондация „Контакти без ограничения“, София. Валбума може да видите над 150 произведения на хдожника, запечатали неповторимия му дух и стил.

Изключителен дистрибутор на книгата за България е БГкнига ЕАД

... човекът отвътре е като
космоса, човек е огромна
вселена, но ний не се виждаме,
не знаем какво представляваме
и рисуваме повърхността,
а не същността, но аз ще
я нарисувам – аз ще рисувам
човека отвътре навън! ...

Георги Божилов - Слона