Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

ИК Жанет 45 на есенната книжна сцена

След  лятната почивка ИК Жанет 45 отново се завръща в културната програма на София!През настоящата седмица издателството ще представи следните книги:

26 септември (сряда), 18:00„АБВ за най-малките“ и англйското издание „ABC book for the very young”,художник  Ада Митрани. В представянето на книгата ще участва проф. Тодор Варджиев. Ада Митрани е родена на 24.10.1954г. в София. През 1980г. завършва Националната Художествена Академия в София. Занимава се с графика и илюстрации. През 1986г. напуска България и се установява в САЩ. Представянето на книгата е съпроводено от изложба на оригиналните илюстрации на Ада Митрани.Премиерата ще се състои в Американския център към Столична библиотека,пл. „Славейков” 4А.

 27 септември (четвъртък), 17:30Представяне на пътеписа „Америко, Америко!“ от Дарина ГероваЕдна българска майка гостува на синовете си в Щатите.„Децата ми заминаха през есента на 1998 г. Пътувах три пъти до Западното полукълбо, за да видя как живеят там... При първа среща Америка е безконечен път. Съдено ми бе да стъпя на земята й нощем, но около колата ни не царуваше мрак. Блестяха хиляди светлини и ясно бе като ден...“Книгата ще представят проф. Иван Сарандев и Виктор Самуилов, а откъс от нея ще чуем в изпълнение на актрисата Мария Статулова.Премиерата ще се състои в Национална библиотека „Св.Св.Кирил и Методий“, Заседателна зала, ет.2

28 септември (петък) 19:00 Представяне на стихосбирката „Литни, хвани ни“ от Петя ХайнрихПетя Хайнрих ви кани на премиерата на четвъртата си стихосбирка с думите: „В приятелска атмосфера ще четем поезияи тралала! Може пък да има дори изтанцувани стихотворения.“ Премиерата ще се състои в + това, ул. Марин Дринов 30.