Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Представяне на романа РАЙ в книжарница БАРД

Стотици листи, разпилени в пространството, обиколиха най-големите градове в  България и идват в София по повод представянето на един от най-продаваните български романи „РАЙ“ на младия кинорежисьор Радослав Гизгинджиев. Само за първия месец от неговорто излизане, първият тираж е разпродаден.
   Инсталацията „Страници от Рая“ представлява разпилени фрагменти от текстове на романа с фрази и изречения, които провокираха стотици хора в България и за последните месеци „РАЙ“ се превърна в едно от най-коментираните произведения сред българските читатели. 
   На 27 май в книжарница „БАРД“ (ул. Граф Игнатиев 15), инсталацията ще бъде отворена и публиката ще има възможност да й се наслади до 29 май, включително. Стотици листи ще бъдат разпръснати и окачени в пространството на книжарницата. Специално за събитието ще бъде изработена голяма огледална пеперуда, която ще бъде част от инсталацията.
   На 29 май, през целия ден,  авторът на „РАЙ“ ще бъде в книжарницата и желаещите ще могат да си поговорят с него на фона на музиката, на която е писана и самата книга.  От 19:00 ч. ще се случи и самото представяне, по време на което Радослав Гизгинджиев ще разкаже за преживяването да напишеш роман като „РАЙ“. Той ще бъде представен от Иво Топалов, който вчера (22.05.2012 г.) дебютира със своя роман „Полетът на орлите“. На събитието ще присъстват и редица популярни лица. 
Видео трейлър на събитието в книжарница „БАРД“:
http://www.youtube.com/watch?v=GiElL3MjmL8
   РАЙ е дебютната книга на Радослав Гизгинджиев. Той завършва „Славянска филология“ във Великотърновски университет. Завършил е кинорежисура в класа на Дочо Боджаков. Има зад гърба си множество литературни награди и признания. Участва в съвместни визуални проекти с известни фотографи и художници. Режисьор е на  поредица документални филми. Игралният му дебют е филмиран разказ на Елин Пелин - „Изпуснати думи“ с участието на Койна Русева.