Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Елфи, джуджета, хора и прочие бледокожа сволоч - очакваме ви на София Диша!

Екипът на БГкнига се радва да съобщи на феновете на книгите-игри, че в неделя, 11.08,  няма да ви се наложи да преговаряте с арогантни водачи, да се сражавате с решителни противници и да смажете предателите, сеещи разкол в собствените ви редици. Защото в рамките на събитието „София диша” на шатрата на книгите - игри ще може в безопасност да поговорите с Майкъл Майндкрайм и други велики автори на жанра, без да се опасявате от нож в гърба...

В очакване на 2 том от поредицата Призвание Герой, където с авторска, нова книга-игра ще вземе участи и скандалният Майъл Майндкрайм, ще поговорим за новите неща, за илюстрации, за книги и за всичко което ви вълнува. 

С един от най-продуктивните и  най-популярни автори на книги-игри от 90-те години на ХХ век ще може да говорите за издадените тридесет негови книги-игри, пет от които излизат под псевдонима Стюърт Дарк.  Майкъл поставя началото на нов поджанр с излизането на първата спортна книга-игра - „Демоните в НБА“ (на баскетболна тематика) през 1994 г. След нея написва „Боговете на футбола“. Малко след излизането й на пазара, българският отбор по футбол постига най-големия си успех на световни първенства, достигайки до полуфинал в САЩ (1994) и това прави тази книга най-продаваната негова книга. Характерни за неговите книги са множеството логически избори, решаването на загадки и мини-игрите. Към края на 90-те Майндкрайм опитва да запази интереса на порастващата възрастово публика, като ориентира творчеството си към малко по-възрастна аудитория (младежка вместо детска). Написва „Пробивът“ (на музикална тематика) и поредицата за Хлапето, който остава един от най-противоречивите образи в жанра поради престъпния си и порочен живот. 
Майндкрайм придобива славата на конфликтна личност заради критиките си към творби на свои колеги и недоволството си към издателите от условията, при които се налага да работят авторите на книги-игри. За трибуна той често ползва рубриката „Няколко думи от автора“, която добива популярност със своята хапливост и прямост. 
Какво ново можем да очакваме от него и ще се превърне ли Призвание герой 2 в книжното събите на жанра за 2013 г. ще разберете в неделя на София диша- очакваме ви.