Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Стартира третото издание на Походът на книгите

Третото издание на националната кампания „Походът на книгите” бе открито от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която прочете финландската приказка „Невидимото дете”. Слушатели и специални гости на Столична библиотека бяха деца от Немско училище „София”, 143-то основно училище „Георги Бенковски” и детска градина „Ханс Кристиан Андерсен”.

Директорът на Столична библиотека Юлия Цинзова приветства своите малки гости с думите: „Ние сме тук, за да растете щастливи с книгите, които предоставяме”. Председателят на Асоциация „Българска книга” Веселин Тодоров отбеляза, че е приятно изненадан от присъствието на толкова много деца. Всички получиха награди – ваучери за книги и картички с героите на Туве Янсон, авторка на "Невидимото дете". За децата, а и за неуспелите да присъстват на откриването, се организира игра, приканваща ги да посетят девет столични книжарници между 2-ри и 23-ти април. Всички, които разгадаят едно скрито изречение и го изпратят на адресите за кореспонденция, ще имат шанса да спечелят страхотни детски книжки.

За трети път Столична библиотека е домакин и партньор на „Походът на книгата”, инициативи под шапката на кампанията обаче ще се провеждат из цяла България. Предвидени са четения в над хиляда библиотеки и училища. Целта е да се насърчи четенето не само в библиотеките, но и на открито, в книжарници, в кафенета. Идеята на организаторите е да разкрият пред децата вълшебните светове на детската литература.