Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Mtel преустановява съществуването на Mtel eBook

През 2010 година БГкнига инициира търговията с DRM защитени книги в България. Тогава намира партньор в лицето на Мтел и се поставя началото на първата по рода си електронна книжарница, наречена Mtel eBook.
Пет години по-късно, поради недостатъчен интерес към услугата Mtel еВook, книжарницата няма да бъде мигрирана към новия сайт на мобилният оператор.

"Телекомът се стреми винаги да бъде близo до своите клиенти, като отговаря на техните нужди и предпочитания.  В тази връзка, ниският интерес към услугата и навлизането на други по-предпочитани източници за покупка на електронни книги, провокира решението на компанията да преустанови съществуването на Mtel eBook и да преразгледа цялостната си политика за предоставяне на такъв вид услуги", гласи официалната позиция на Мтел.

Кратка история на търговията на е-книги в България
През първите година на съществуването си Mtel eBook отбелязва голям интерес сред малобройните тогава притежатели на четци и потребители на електронни книги. С навлизането на преки конкуренти от бранша - книжарници Хеликон и Библио.бг, интересът към Мtel eBook спада постепенно. След Мобилтел в продажбата на електронни книги навлизат и други мобилни оператори - Vivacom, в партньорство с издателство Сиела и Глобул, в партньорство в гръцка фирма, доставчик на съдържание. За кратък срок и двата мобилни оператора прекратяват тази дейност.

Важни са потребителите
Aнализите на БГкнига върху последните 5 години могат да бъдат обощени в два основини извода. Става ясно, че оборотите от книги са несравними с тези от мобилни услуги и друг тип съсържание (като телевизионното например). От друга страна, не по-малко важно е, че потребителите на електронни книги получават повече добавена стойност, купувайки книгите от специализирани търговци от бранша.