Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Top 10 на БГкнига за юли месец, 2016 г.

Toзи път, за да ме чуеш е първата стихосбирка, която оглавява наша месечната класация. Тиражът на дебютната книга на Ралица Генчева се изчерпа само месец, след премиерата, а поетесата обиколи градове в страната, за да се срещне със своите почитатели.

България за чужденци, каквато нито един пътеводител не е описал досега, заема очаквано второ място в пътешественическия списък с книгата 50 secret places to discover in Bulgaria. Веднага след нея се подрежда и 50 места, които да посетите в България през 2016 г.

Дебютният роман на Дариана Валеева - Слаб играч -  заема четвърто място в класацията. Защо книгата започва с уточнението, че "всяка прилика с действителни лица и събития е случайна", вероятно е една от няколкото интригуващи причини, привлекли читателското внимание. 

В Пътят на лимфата - ключ към живота Таня Костадинова е събира и предава знанията си за тялото, основани на източните учения. Годините, посветени на езотеричните школи пък дават материал на проф. Дамян Попхристов за неговата книга За богомилите от уста на ухо. Двете заглавия са съответно на пето и шесто място.

Съветите на Александър Ненов за успешни бизнес модели за пореден път присъстват в класацията ни с книгата Как да печелим от интернет.

Музикален албум е вторият прецедент в юлската ни класация. Месецът беше силен за сценичните изяви на бандата, а дебютният албум на Jeremy?  също стигна до своите фенове.

И все пак -  не Fake fruits, a Три ябълки, паднаха от небето ни отвежда към деветото място в класацията. Там, високо в планината, Нарине Абгарян пълни възглавници с пера от бял паун, и на всичкото отгоре миреше на канела.

Със солидната си тежест от 584 страници в края на класацията от първенци застава Интимната история на човечеството- настолна книга, която препоръчваме за всяка библиотека.

В топ 10 за детски издания не откриваме изненади. Безспорното лидерство остава при прекрасните издания на Крокотак. Малките книжки за народни носии и шевици продължават да се радват на интерес, а на осмо място влиза Годишнотно състезание - книжка пета от поредицата "Градът на скетбордовете".

На девето място откриваме една голяма книга, на чията първо корица има Малка сладка
Малък, но те под формата на сладка, а на мот, е и главният герой на друга любима деткса книжка - Приключенията на мотовете. Това и заглавието, заело десето място в юлската класация на БГкнига.